Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Seçim Özel programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı. 
 
18 Mayıs'ta Samanyolu Haber TV'nin canlı yayınında Samanyolu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu; SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili "şu sınavda torpil oldu bakın bir sınavın bana ulaşıp da, sınavda torpil oldu veya haksızlık oldu diye, genel müdür olarak bana ulaşıp da, benim gereğini yapmadığım bir sınav varsa, onu da çıkarsınlar ben bugün genel başkanlıktan ayrılırım" demişti.
 
Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması üzerine Samanyolu Haber TV'de Seçim Özel programına katılan Melih Gökçek, "ispat edersem ayrılacak mı başkanlıktan?" diye sordu ve belgelerle Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı. 
 
Gökçek; "Ben ispat edeyim ayrılsın. Ama ben iddia ediyorum ki, ispat ettiğim halde ayrılmaz. Çünkü maalesef söylüyor, söyledikten sonra bir de bakıyorsun kayıverip buradan kaçıveriyor. Ben şimdi ispat edeceğim. Bakın şu elimdeki gördüğünüz rapor, Kılıçdaroğlu'nun kendisinin emrinde olan bir müfettişe yaptırdığı rapor. Burada aslında suçunu raporun ön kısmında itiraf ediyor. Altında da kendi imzası var. Bak ne diyor burada aynen okuyorum: 'Kazanan sayısının 1272 kişiyle sınırlı kalması ve alınacak personel sayısından çok daha az olduğunun anlaşılması üzerine, o tarihteki genel müdür sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şifai talimatı doğrultusunda, kazanan sayısını arttıracak alternatif çalışmalar yapılarak, bilgi işlem dairesi başkanı Fatih Atabey'in başkanlığındaki bir teknik heyetçe cevap kağıtlarına sınav merkezleri öğretim ve başvurulan görev kadro itibarıyla, ilave puanlar verildi.'
 
Yani 1272 kişi kazanmış daha adam kazandıracaklar kazanamıyor, ne yapılmış? 'İlave puanlar verildiği ve neticede kazanan sayısının 3209'a yükeseltildiği, yapılan işlemden alınan tarihte Teftiş Kurulu Başkanı sayın Şerafettin Duru'nun ve Genel Müdür Yardımcısı olan sayın Selahattin Aras ile Personel Eğitim Dairesi Başkanlığı yetkililerinin de haberdar oldukları.' Bunun herşeyden haberi var, böyledir diyor. 1200 kişi imtihan kazanıyor, 3200'e çıkartıyorsun. Neye göre çıkartıyorsun? Bir komisyon kuruyorsun, diyorsun ki bunları yukarı çıkar. Ya dünyanın neresinde 40 puan, 41 puan alan adamın 70 puana çıkartıldığı görülmüş? 
 
Akrabalarına menfaat sağlamıyordu değil mi? Buyrun ben size bir belge vereceğim. Hangi soyadı hangi puanla 70'e yükseltilmiş? Bu sarılar Karabulut soyadlı, arkaya gidiyoruz Gündüz soyadlı akrabaları. Aldıkları puana bakın Allah aşkına ve bunlar imtihanı kazandı, bunlar şu anda SSK'da. 33, 39, 49, 40,41, 51, 60, 55, 53, 44, 46, 43,46, 39, 32, 40... Böyle gidiyor. Bütün akrabalarının tamamını 70'e yükseltip işe alıyor.
 
Eğer şimdi Kemal Kılıçdaroğlu onurlu bir davranış yapacaksa yarın sabahleyin istifa etmesi lazım. Hadi buyursun cevap versin. O belgeyi de nasıl istiyorsa ben kendisine gönderirim. Sözünde de dursun istifa etsin" şeklinde konuştu.
Samanyoluhaber