Toplamda 2,5 milyar avrodan fazla ikramiye dağıtan ve İspanya Devlet Piyango İdaresi Başkanı Aurelio Martinez'e göre ''dünyanın en büyük ödüllü piyangosu'' olan, 22 Aralık'ta çekilecek Noel piyangosunda bu yıl büyük ikramiye 3 milyondan 4 milyon avroya çıkarıldı. Diğer piyangolardan farklı olan, aynı numaradan farklı serilerde 10'ar adet alma şansı bulunan ve bu şekilde çok fazla ikramiye dağıtılan Noel piyangosunda tüm biletlerin fiyatları geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi 20 avro olarak belirlendi. 
 
Piyangoda, tek bilete sahip olan talihli ikramiyenin 10'da 1'ini kazanırken, büyük ikramiyeyi kazanmak için, 200 avroya ödeyip kazanan numaranın bir serisindeki 10 biletin sahibi olmak gerekiyor.
İspanya'da 1892 yılından bu yana oynanan Noel piyangosunda geçmişte 85.000'e kadar olan bilet numaraları bu yıl 99.999'a kadar çıkarıldı. 22 Aralık sabahı başlayan ve çok fazla ikramiye olduğundan saatler süren piyango çekilişini Madrid'in en eski okullarından biri olan San İldefonso'dan seçilmiş öğrenciler yapıyor.
 
20 avroluk bilet için çok büyük paralar kazanılmasa da çok kişiye ikramiye dağıtmasıyla ünlü piyangonun ''her zaman kazandırdığını'' savunan Martinez, ''Çünkü talihlisi çıkmayan ikramiyeler Devlet Hazinesi'ne devrediliyor, yani tekrardan topluma dönüşümü oluyor'' dedi.
 
Bu arada biletlere en yoğun ilginin olduğu Madrid'de ''Dona Manolita'' gibi ünlü piyango bayiilerinin önünde günlerdir çok uzun kuyruklar oluşurken, sıranın bozulmaması için özel güvenlikçiler bile görev yapıyor. AA muhabirinin yaptığı sokak röportajlarında konuşan İspanyollardan orta yaşlı bir kadın, ''İkramiye fazla olsa da bu yıl da aşağı yukarı geçen yılki kadar bilet alacağım. Ama ne olursa olsun bu yıl krizde olduğumuz için şansa daha fazla ihtiyacımız var'' derken, piyango için ortalama 400 avro harcamayı düşünen diğer bir İspanyol ise, ''Krizden dolayı Noel piyangosunda değişen birşey olacağını sanmıyorum, çünkü İspanya'da bu bir gelenek'' şeklinde konuştu.
 
İspanya'da piyango biletlerinin en fazla satıldığı yerler Madrid ve Barcelona kentleri olurken, ülke genelinde kişi başına ortalama 100 avro harcanıyor. Geçtiğimiz yıl başlanan internet üzerinden bilet satışında bu yıl yüzde 28'e yaklaşan artış olduğu söylense de, kriz dolayısıyla ülke genelinde bilet satışlarının bir önceki yıla oranla yüzde 14 oranında düşeceği tahminleri yapılıyor. Noel döneminde hediye ve piyango bileti alımı, yemek ve eğlence için İspanyolların bu yılki ortalama harcaması 560 avro olarak gösterilirken, 2010'a göre 114 avro daha düşük olduğuna da dikkat çekiliyor.