Garanti Bankası'nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 24,9'unu satın alan İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA) Başkanı Francisco Gonzalez, büyük güçle büyüyen piyasalarda olmak istediklerini, Türkiye'nin de bunlardan biri olduğunu belirtti.

BBVA'dan yapılan yazılı açıklamada, Garanti Bankası'nın çıkarılmış sermayesinin General Electric'e ait yüzde 18,6'sı ve Doğuş Grubu'na ait yüzde 6,3'ünün satın alınmasıyla ilgili taraflarla anlaşmaya varıldığı bildirildi. Garanti Bankası'nın yüzde 24,9'unun satın alınmasının toplam 4 milyar 200 milyon avroya mal olduğu, bankanın ortak yönetimi konusunda da Doğuş Grubu ile anlaşma sağlandığı ifade edildi. BBVA, büyüme ve genişlemeyle mevcut durumdaki sermayesini 5 milyar avro büyüttüğünü de açıkladı.

Bu arada, BBVA Başkanı Francisco Gonzalez, Garanti Bankası'nın yüzde 24,9 hissesinin satın alınmasıyla ilgili olarak ''BBVA, büyük güçle büyüyen piyasalarda olmak istiyor ve Türkiye de, Garanti gibi lider bir banka aracılığıyla, şüphesiz bunlardan biridir'' açıklamasını yaptı.

A.A.