İşsizliğin yüzde 24’e çıktığı İspanya’da, seslerini duyurmak isteyen işsizler, ülkenin dört yanında başkent Madrid’e doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Barcelona, Sevilla, Gijon ve Leon gibi farklı şehirlerden yürüyerek Madrid’e gelen göstericiler, dün sabah saatlerinde Prado Müzesi önünde buluştu.

Başlangıç saati TSİ 19.30 olarak açıklanan protestolar 1 saat ileri alınırken, eylemciler Prado Müzesi’nin önündeki parkta bekleyişe geçti.

İspanya Meclisi’ne giden yola barikatlar kuran güvenlik güçleri, trafiği kapatarak protestonun planlanan güzergahta gitmesini temin etti.

İşsizler Yürüyüşü’ne katılanlar, “Bir sonraki işsiz bir milletvekili olsun”, “Parlamentoya kesinti” ve “PP’nin (Halk Partisi) istihdamı nerede, göremiyorum” gibi sloganlar eşliğinde Prado Müzesi’nden Sol Meydanı’na yürüdü.
Granada’dan katıldığını ifade eden bir gösterici, “Eylemi gerçekleştirmemizin sebebi son dönemde yapılan kesintiler. Bu çok fazla aileyi etkileyecek. Rajoy’a tepkiliyiz çünkü bir şeyi vaat etti ve sonra hiç bir şey yapmadı. Şu anda gidişat kötü ve Ortaçağ’a geri döneceğiz.” dedi.

Yüzü maskeli bir başka protestocu ise, “Eğer iş reformu olmadıkça biz işimizi ve haklarımızı kaybediyoruz. Borç ödeyeceğiz diye bizim paramızı çalıyorlar. Borca sebep olan da kendileri. Bankalar bizi batırmışken, parayı bankaları kurtarmaya harcıyorlar.” şeklinde konuştu.

Son derece sakin ve festival havası içinde geçen yürüyüşe 15 M Öfkeliler hareketi de destek verdi.
İşsizlerin yürüyüşü, 19 Temmuz’da sendikalar tarafından organize edilen ve 80 şehirde yüz binlerce insanın katıldığı protestolara göre sönük geçti.

Polis kaynakları dünkü gösteriye 3 bin kişinin katıldığını kaydederken, organizatörler bu sayının 5 bin olduğunu belirtiyor.