MADRİD Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'nın kredi notunu A3'den üç basamak düşürerek Baa3'e getirdi ve negatif görünüme aldı.

Moody's, İspanya'nın kredi notunun düşürülmesindeki temel sebebi, geçtiğimiz hafta AB Maliye Bakanları ile yapılan videokonferans sonrası alınan İspanyol bankalarının sermayelerinin yeniden Çöp sevisinin hemen üstü Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Egan Jones ise İspanya'nın kredi notunu 'B' seviyesinden '3C+' seviyesine indirdi. Böylece İspanya'nın kredi notu Moody's'e göre piyasaların 'çöp' tabir ettiği seviyenin hemen üzerinde kalırken, Egan Jones'a göre ise 'çöp' seviyesinde bulunuyor.

 

Hollande'den Yunanistan'a uyarı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, üstlendiği taahhütleri yerine getirmediği takdirde Yunanistan'ın avro para biriminden atılabileceği uyarısında bulundu.

Hollande, ''Yunanların egemenliğine saygı duyuyorum. Ancak Yunanistan, ekonomik toparlanmayla ilgili verdiği sözleri yerine getirmemesi halinde, avro bölgesi ülkeleri Yunanistan'ın bu para birimindeki varlığına son verebilir. Ben Yunan halkına saygı duyuyorum. Onlar seçimlerde kime oy vereceklerine karar verecek. Ben Yunanistan'ın avro para biriminde kalmasından yanayım. Ama Yunan halkı da bu konuda karşılıkla güven ilişkisinin öneminin farkında olmalı'' dedi.