Beyazıt Öztürk, 'Nası Yani?'ye konuk olan Melek Baykal'a bir soru sordu. Baykal soruyu yanıtladı ama isim vermeden... Meral Okay ile birlikte sundukları CNNTURK'teki programa konuk olan Melek Baykal'a, Beyaz ilginç bir soru yöneltti.

"Diğer karakterlerin seçimi sırasında, belki de hiç birlikte oynamayamayacağınız insanlar, bu tür şeyler de olabilir. Bunların üzerinde hiç etkiniz var mıdır? Bunları söyleyebilme rahatlığına sahip misinizdir?" diye soran Beyazıt Öztürk'ün sorusuna Melek Baykal, yaşadığı bir olayı anlatarak yanıt verdi. Ancak tüm ısrarlara rağmen bahsettiği kişinin kim olduğunu söylemedi.

Baykal, "Bir tek kişi hariç onu programdan sonra konuşuruz. Senin de yakından tanıdığın bir insan ama yanlış anlaşıldı" diyerek canlı yayında bahsettiği kişinin ismini söylemekten kaçındı ama Beyaz'a yayından sonra söyleyeceğini belirtti. Melek Baykal, o olayı şöyle anlattı:

"Bir dizi teklifi gelmişti. Benimle birlikte oynayacak sanatçı arkadaşımla tanışmıyordum. Dedim ki 'Eğer bu konsepte beyefendiyi düşünüyorsanız beni düşünmeyin' dedim. Merhabam yoktu... Hiç yapmadığım bir şey. İnsan hiç tanımadığı bir insana karşı böyle ön yargılı olur mu? Olmaz ama ben hep sezgilerimle yönümü bulduğum için 'Iııh Melek' dedi içim. Dedim ki 'Bu beyefendi ile çalışacaksanız beni düşünmeyin o zaman'. O yapımcı beyefendi de 'Allah Allah' dedi çok şaşırdı. 6-7 sene oluyor. Onun üzerine de dedi ki 'Bu bir kadın hikayesidir. O zaman başka bir alternatif düşünelim'.

Sonra bir yemekteyim, karşımdaki kişiye o günü, yapımcıyla yaşadıklarımı anlatıyorum. Yiğeni arkamızdaki masadaymış. Ve kalktı yanıma geldi 'Melek Hanım çok ayıp ediyorsunuz. Konuştuğunuz benim dayım olur' dedi. 'Bir dakika ben hakaret etmedim ki dayınıza. Ben sadece duygularımı söyledim' dedim. Sonra selamlaşmıyoruz ne acı değil mi? Yani karşılaşıyoruz. Ama mutlaka eklenerek götürüldüğünden yüzde yüz eminim. Farklı iletildi karşı tarafa. Olsun ziyanı yok. Biz aynı firmalarda da çalıştık ama karşılaştığımız zaman duvar gibi olduk yani."

(Televizyon Gazetesi)