Koçarlı Belediyesi Meclis kararı ile Şehit Uzman Çavuş Ragıp As"ın isminin verildiği İncirliova Caddesi üzerinde bulunan parkın açılış törenine İlçe Kaymakam Suat Dervişoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erman Denk, Cumhuriyet Başsavcısı Gürkan Kütük, Emniyet Amiri Muharrem Çiftçi, daire müdürleri, gaziler, Şehit Uzman Çavuş Ragıp As"ın annesi Münevver As, eşi Hatice As, kızı İrem ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Terör örgütünün hain saldırıları ile şehit olan Ragıp As"ı bu gün şükranla ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ayrıca şehit olan ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz. İlçe Belediyemiz aldığı karar ile parka şehidimizin ismini verdi. Ragıp As"ın ismi bu parkta ilelebet göz önünde olacak. Büyük bir minnetle şehitlerimizi anacağız” dedi.
Duygulu anların yaşandığı törende Şehit Uzman Çavuş Ragıp As"ın annesi Münevver As ve Eşi Hatice As göz yaşlarını tutamazken; minik İrem ise yine her şeyden habersiz babasının ismini taşıyan parkta oynadı. Yapılan konuşmaların ardından “Şehit Uzman Çavuş Ragıp As Parkı"nın” açılışı Kaymakam Dervişoğlu ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.