Dün Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbet eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'a, Orgeneral Özel'in resepsiyona tek korumayla gelmesi ve çıkışta makam aracına yürüyerek gitmesi hatırlatılınca yorum, "Tam halk adamı, bizim gibi" oldu.

Eskiden farklı olarak her şeyin normalleştiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Genelkurmay Başkanımızla ilişkimiz gayet iyi gidiyor. Ben tabii eski Genelkurmay başkanlarımızı bilmiyorum, ben bu dönem birlikte çalışıyorum, gayet iyi gidiyor” dedi.

Yılmaz, "Geçmişte asker BDP’lileri protesto ederek gelmezdi, şimdi askerin geldiği oturumda BDP’liler yoktu" anımsatması üzerine de, askerlerin gelmesiyle BDP’lilerin olmaması arasında bir bağlantı kurmanın yanlış olduğunu söyledi.

ASKERİ HASTANELER AZALACAK

Bu arada MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'tan, TSK'ya bağlı olan büyüklü küçüklü çok sayıdaki askeri hastaneyle ilgili Baklan Yılmaz'a soru önergesi geldi.

Bakan Yılmaz'ın yanıtı, "Asli görevi TSK'nın savaşan insan gücünün muhafaza ve teminine katkıda bulunmak olan askeri sağlık sisteminin öncelikle TSK'nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, ulusal sağlık sistemine ve Sağlık Bakanlığı'nın hastane rollerine de uyum sağlamak bakımından yeniden yapılandırılması, bu kapsamda performanslarının değerlendirilmesi, etkinliklerini artırıcı önlemlerin alınması ve bazı asker hastanelerinin kapatılması, polikliniğe dönüştürülmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor" oldu.