Ergenekon soruşturması kapsamında 22 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez, 10-11 Şubat 2011’de Akit’e yaptığı açıklamalarda, Balat’ta bulunan Patrikhane’nin İsmailağa cemaatinin yok edilmesi için Ergenekon’a müracaat ettiğini ve Bayram Ali Öztürk ile Hızır Ali Muratoğlu’nun bu talep doğrultusunda katledildiğini söylemişti.
 
Ergenekon soruşturmasına bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun katledilmesi konusunda soruşturma başlattı.
 
EROL ÖLMEZ VE ERGENEKON SANIKLARININ CEP TELEFONLARI İSMAİLAĞA’DA SİNYAL VERMİŞ!
 
Cihan Kansız’ın talimatıyla; Ergenekon davasında 22 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez’in “Birinci Dereceden Şüpheli” sıfatıyla ifadesi alındı. Erol Ölmez, 2 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi’nde 4 saat 10 dakika sorgulandı. Erol Ölmez’in yanı sıra bazı Ergenekon sanıklarının, Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk’ün hunharca katledildiği günlerde telefonlarının İsmailağa ve çevresinde sinyal verdiğinin belirlendiği öğrenildi. Erol Ölmez’in, söz konusu tarihlerde İsmailağa ve çevresinde olduğunu kabul ettiği kaydedildi.
 
ÖLMEZ’E, AKİT’E YAPTIĞI İFŞAATLAR SORULDU
 
Sorgulamada; Erol Ölmez’e, Akit Gazetesi’nde 10 Şubat 2011 ve 11 Şubat 20011 tarihinde iki gün yayınlanan röportaj soruldu. Ölmez, AKİT’e yaptığı açıklamada; Balat’ta bulunan Patrikhane’nin Çarşamba’daki İsmailağa cemaatinden rahatsız olduğunu, cemaatin yok edilmesi için Ergenekon’a müracaat ettiğini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun bu talep doğrultusunda öldürüldüğünü söylemişti.
 
ERGENEKON SANIĞI, İSMAİLAĞA CİNAYETLERİNİN SANIĞI
 
Erol Ölmez’in gazetemizde yer alan röportajı, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasına da girdi. Erol Ölmez’in, İsmailağa’daki işlenen cinayetler konusunda “Birinci Dereceden Şüpheli” sıfatıyla ifadesinin alınması dikkat çekici bulunuyor. Hızır Ali Muratoğlu, 17 Mayıs 1998 tarihinde, Bayram Ali Öztürk ise 3 Eylül 2006 tarihinde hunharca katledilmişti.
 
ÖLMEZ, AKİT’E ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU
 
Erol Ölmez, Ergenekon soruşturması kapsamında 26 Ocak 2008 tarihinde tutuklandı, 19 Ekim 2009 tarihinde tahliye oldu. Erol Ölmez, Fatih-Çarşamba’daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalışan ekibin arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Gözaltına alındığında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan sorgulamasında, Ergenekon yapılanması hakkında ciddi bilgiler vermedi. Erol Ölmez, tahliyesinden sonra Türk basınında ilk kez gazetemize konuştu ve Ergenekon yapılanması hakkında şok edici bilgiler verdi. Ölmez; Ergenekon ’nun silahlı eğitim yaptığı yerleri, İsmailağa cemaatine sızma girişimlerini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Hoca cinayetlerinin arkasındaki kişileri açıklamış, olayın arkasında Atakurtlar Cumhuriyet Ordusu’nun olduğunu ileri sürmüştü.
 
İKİ DEFA İFADESİ ALINDI
 
Erol Ölmez’in, ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na 9 Temmuz 2008 tarihinde gerçekleşen saldırı kapsamında ifadesi alınmıştı. Ölmez’in, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘suikast’ sonucu hayatını kaybettiği yönündeki iddialarına yönelik açıklamalarının ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tanık sıfatıyla da ifadesi alınmıştı.
 
4 YILDA 3 SAVCI DEĞİŞTİRDİ, KATİLİN TELEFON KAYITLARI İNCELENMEDİ
 
İsmailağa cemaatinin önde gelen hocalarından Bayram Ali Öztürk’ün şehit edilmesine yönelik 6. yılına giren soruşturma davaya dönüşmedi.
 
Fatih Cumhuriyet Savcılığı’nın; Bayram Ali Öztürk’ün, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken bıçaklanarak şehid edilmesinin ardından başlattığı soruşturma, davaya dönüşmedi. Cinayet ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılığa teknik takip kayıtlarının ve belgelerin eksik iletildiği ortaya çıkmıştı.
 
3 savcı değişen soruşturmada, Bayram Ali Öztürk’ü katleden Mustafa Erdal’ın, cinayet öncesi kimlerle konuştuğu ve kimlerden emir aldığına yönelik telefon kayıtları incelenmedi. Cinayetin işlendiği İsmailağa Camii’nin çevresindeki dükkan ve Çarşamba Karakolu’nun güvenlik kamera kayıtlarına el konulmadı. Katil Mustafa Erdal’ın eşinin dahi ifadesi alınmadı.
 
BIÇAK PROFESYONELCE SAPLANMIŞ
 
Bayram Ali Öztürk’e saplanan bıçağın iki kaburga arasından geçecek şekilde 180 derece açıyla yatay ve çok profesyonelce saplandığı tespit edilmesine rağmen, profesyonelce bıçak kullanan Mustafa Erdal meczup ilan edilerek olay kapatıldı.
 
yeniakit