İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında şarkıcı İsmail YK'nın konseri sırasında "sözlüsüne laf atma" yüzünden çıkan kavgada 19 yaşındaki Recep Berkant, sözlüsünün gözü önünde bıçaklandı, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, iki gün önce, Güzelbahçe'nin kurtuluş günü kutlamaları nedeniyle belediyenin düzenlediği, şarkıcı İsmail YK'nın konser verdiği, pazaryerinde meydana geldi. Güzelbahçe Belediyespor'da futbol oynayan aynı zamanda kuaförlük yapan Recep Berkant, sözlüsü Hilal Gündüz, arkadaşları Yasin Ülker (18) ve Mazlum Yılmaz'la (19) konsere gitti.

Konser sırasında, iddiaya göre, Berkant, sözlüsüne laf attıkları gerekçesiyle S.Y. (18), S.D. (18), Y.O. (19), Ö.H. (19), C.G. (16) ve M.Y.'yle (16) tartıştı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüştüğü, bıçak ve sopaların kullanıldığı olayda, iki grup kısa sürede birbirine girdi. Kavgada, Recep Berkant 3, arkadaşı Ülker 1 bıçak darbesiyle yaralandı, Yılmaz da dövüldü. Konserdeki güvenlik görevlileri ve vatandaşların araya girmesiyle yatıştırılan kavganın ardından Berkant ve Ülker, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Berkant, yaşamını yitirirken, Ülker'in durumunun iyi olduğu bildirildi.

Soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kavgaya karıştığı belirlenen S.Y., S.D., Y.O., Ö.H., M.Y. ve C.G.'yi yakaladı. Yaşları küçük olan M.Y. ve C.G., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Cinayet Büro ve Çocuk Şube'de işlemleri tamamlanan ve suçlamaları kabul etmeyen 6 zanlı adliyeye sevkedildi.
Genç yaşta yaşamını yitiren Berkant'ın, bugün, Güzelbahçe Merkez Camii'nde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına ailesi, yakınları, futbolcu arkadaşları ile sözlüsü katıldı. Talihsiz Berkant, cenaze namazı sonrasında Güzelbahçe Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Hürriyet