Galatasaray'ın yeni stadının açılış törenlerine damga vuran 'ıslıklı protesto eylemi' sokağa taşındı.

Sporseverler Taksim'den Galatasaray'a dek yaptıkları yürüyüşle AK Parti'i ıslıkla protesto etti. Yaklaşık 300 kişilik grup Taksim'de toplanarak Galatasaray'a yürüdü.

Eylemin Pazar günü oynanacak Galatasaray- Sivasspor maçında da sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile örgütlenen 'Tek yumruk' taraftar grubunun öncülüğünde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Galatasaray'ın bugünkü ıslıklı protesto eylemine Beşiktaş taraftar grubu 'Çarşı' ve diğer spor kulüplerinin taraftar derneklerinin de destek verdiği belirtildi.

Saat 14:00'te Taksim Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Spor Emek- Sen önderliğinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

FenerbahCHE. biz'den destek

FenerbahCHE. biz sosyal paylaşım sitesinde yapılan açıklamada da 'Türkiye'de protesto kavramının iktidar eliyle hak olmaktan çıkarılarak yasadışı bir eylem haline getirildiği savunuldu. Açıklamada FenerbahCHEliler olarak emekten özgürlükten ve eşitlikten yana tavır alan bütün dostalrımızla dayanışmaya devam edeceğiz' denildi.