Didim Ticaret Odası"nda düzenlenen yapılan toplantıya Aydın KOSGEB Müdürü Turgut Gözen, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Didim"deki işletmeciler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, “Toplantıda yeni kredi destek paketi hakkında KOSGEB Müdürümüz açıklamalarda bulunacak. Bu pekten yararlanmak isteyen işletmecilerimiz açısından verimli bir toplantı olacağını düşünüyorum” dedi.

Aydın KOSGEB Müdürü Turgut Gözen de, “Biz KOSGEB olarak Aydın ve Muğla illerine bakıyoruz. Eskiden 2 bin işletme varken şimdi ise 120 Bine yakın işletmeye bakıyoruz. Bankalığımız KOSGEB"in yasasını da değiştirdi. Bu anlamda KOSGEB"le ilgili tüm bilgiler web sayfamızdan da ulaşabilirisiniz. Bu toplantının sonunda Didim"deki işletmelerle daha iyi iletişim kurmak amacıyla iki odamızın içinde yer alacağı bir masa kuracağız ve iletişimimiz daha hızlı olacak ve elektronik ortamda bunları saplayacağız” diye konuştu.
Yeni destek paketi hakkında da bilgiler veren Gözen, “Bu pakette 100 bin işletmeye 2,5 milyar TL kredi verilecek. İlk 3 ayı ödemesiz, toplam 15 ay vadeli işletme başına üst limit 25 bin TL kredi, kadın girişimciye 30 bin TL olacak. Kredi faizinin yüzde 75'ini KOSGEB, yüzde 25'ini krediyi kullananın kendisi ödeyecek” şeklinde konuştu.