Başta öğretim elemanları kadroları olmak üzere yaşanılan bürokratik engeller yüzünden 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılmayan Söke İşletme Fakültesi’nin artık açılması için önünde engel kalmadığı açıklandı.
Söke İşletme Fakültesinin açılması için tüm işlemlerin tamamlanarak Maliye Bakanı’nın imzasını beklediği öğrenilirken, seçim bölgesi Batman’da seçim çalışmalarını sürdüren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Ankara’ya geldiğinde ilk fırsatta Söke’nin Fakülte onayını imzalayacağı öğrenildi.
ADÜ Söke İşletme Fakültesi ile ilgili gelişmeleri Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD)’nin ev sahipliğinde Söke Sivil Toplum Platformunca düzenlenen ve Kaymakam Mehmet Demirezer’in de katıldığı toplantıda Söke MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetin Sökelilere müjdeyi verdi.
Söke İşletme Fakültesi’nin tabelasının asılabileceğini söyleyen Çetin, ayrıca Söke MYO bünyesinde altı yeni bölümün açılacağının da kesinleştiğinin müjdesini verdi. Çetin; “Fakülte ile ilgili tüm resmi işlemler tamamlanarak bakanımızın imzasına sunulmak üzere hazır hale geldi. Önümüzdeki günlerde onaydan çıkmasını bekliyoruz. Söke İşletme Fakültesinin resmi olarak açılmasının ardından hızla kadro çalışmalarına başlamak arzusundayız” dedi.
ADÜ Söke İşletme Fakültesi Bünyesinde; Uluslar arası Ticaret ve Finans, Uluslar arası Lojistlik ve Taşımacılık, Bankacılık ve Finans, İnsan Kaynakları, Turizm İşletmeciliği, Pazarlama bölümlerinin yer almasının planlandığını söyleyen Söke MYO Müdürü Mustafa Çetin; “MYO Bünyemizde de Sağlık Yüksek Okulu (4 Yıllık), 2’şer yılık olan Sağlık Hizmetleri, Otel Konaklama ve İkram Hizmetleri, Bilgisayar Teknolojisi, Elektrik ve Enerji, Pazarlama ve Dış Ticaret bölümlerinin onayı geldi. Bu bölümlere önümüzdeki eğitim yılı için toplam yaklaşık 400 öğrenci alınacak. Hatta bu bölümlerin İngilizce hazırlıklı olmasının planlamasındayız. Yani bu bölümleri tercih eden öğrencilerimiz bir yıl iyi yabancı dil eğitimi almalarının ardından kazandıkları bölümlere devam edecekler” dedi.
Söke Fakülte Binasının fiziki olarak da hazır olduğunu söyleyen Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer; ise ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’na teşekkür ederken“ADÜ Rektörümüzün fakültemizin açılması ve MYO’na yeni bölümler kazandırılmasında çok ciddi bir katkısının olduğunu biliyoruz. Yeni açılan bölümler için gerekli olan başta bilgisayarı donanımları olmak üzere gerekli teknik ve lojistlik destek vermesi bizi mutlu etmekte” şeklinde konuştu.