Çiçek'in avukatı ise “Geç haberimiz oldu. Bugün savcılıkta olacak” dedi.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 'Darbe Andıcı'nda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in ifade için çağrıldığını ancak gelmediğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Albay Dursun Çiçek'in avukatı, müvekkilinin bugün İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade vereceğini savcılığa bildirdi.

SAVCI: 'ZORLA' DEDİK GELMEDİ

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, dün sabah, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'i ifade için beklediklerini söyledi. Öz, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkarken, gazetecilerin, “Dursun Çiçek'in ifadeye vermeye gelip gelmeyeceğine' ilişkin sorusu üzerine, “Gelmesini bekliyoruz' dedi. Daha sonra bir Ergenekon savcısının “Zorla ge- tirilmesini istedik, gelmedi” şeklindeki açıklaması ajanslar tarafından servise kondu.

AVUKAT GEÇ HABERİMİZ OLDU

Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı başvuruda bulunarak, “Müvekkilinin, 2008/1756 soruşturma nolu dosya kapsamında, şüpheli olarak ifadesine başvurulmak üzere bugün saat 13.00'te adliyeye davet edildiğinden oldukça geç haberi olduğunu' söyledi.

'ANNESİ KANSER' MAZERETİ

Çiçek'in, kanser tedavisi gören annesinin durumunun ağırlaşması nedeniyle Tokat'a gitmek zorunda kaldığını ifade eden avukat Çevik, Başsavcılığa gönderdiği yazıda, “Müvekkilimin bahse konu mazeretine ilave olarak, daveti geç öğrenmem nedeniyle daha önceden planlı adli işlerim ve Ankara'da iştirak etmek zorunda bulunduğum davalar nedeniyle, müvekkilim ile birlikte 11 Kasım günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır olacağımızı bildirir, saygılar sunarım' dedi.


Başbakan 'zanlıları teslim edin' demişti

'Darbe Andıcı'nın orijinalinin bir subay tarafından 15 Ekim'de Ergenekon savcılarına gönderildiği ortaya çıkınca, gözler belgede imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'e çevrilmişti. Çiçek ve karargahta delil karartma ile suçlanan subayların tebligata rağmen ifadeye gelmedikeleri yönündeki haberler üzerine geçen salı günü Başbakan Recep Erdoğan Genelkurmay'a “Zanlıları teslim edin, kurumları yıpratmayın” çağrısı yapmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ise “Çiçek'e tebligat gönderilmedi” açıklaması yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ise Cuma günü, konuyla ilgili istenen TSK personelinin ifadeye gönderildiğini, talep gelirse diğerlerinin de gönderileceğini söylemişti./yeni şafak