AYDINPOST HABER SERVİSİ- Aydın Çalışma ve İş Kurumu müdürlüğü, hibe projeleri hakkında 17 Ekim tarihinde engelli derneklerinin sorumluları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıya Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, Nazender Engeliler Derneğinden Tayfun Yazici, Beyayaz Derneğinden Demet Pilevneli ve Aydın Tüm Engelliler Derneğinden Yüksel Tilki katıldı.

“50 BİN TL’LİK HİBE DESTEĞİ”

İl Müdürü Rahmi Terzi yapılan toplantıda konu dair “Konu ile ilgili paydaş kuruluşlardan oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek başvurular sonunda başarılı olan projelere 50 bin TL karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olması sağlanacaktır. Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katı oranında hibe desteği verilebilecektir” açıklamalarını yaptı.

“BAŞVURU İÇİN GİRİŞİMCİLİK BELGESİ ŞARTI VAR”

Girişimcilik belgesi olan engelliler ve eski hükümlüler proje başvurusunda bulunabilirler diyen Terzi, “Kurulacak iş ile ilgili mevzuatta yer alan belgelere sahip olunması istenmektedir. Girişimcilik eğitimleri düzenlenmeye devam etmekte olup, Efeler ilçesinde düzenlenecek yeni eğitimler için başvurular kasım ayı başında yapılacaktır. Söke, Didim ve Nazilli ilçelerimizde de eğitimler için başvurular alınmaktadır” dedi.

Engelliler ve eski hükümlüler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabileceklerini söyleyen Terzi, “Engelli ve eski hükümlü bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları bir proje desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile halen engelli/eski hükümlü birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecek şartları belirtildi. Emekli olan engelli ve eski hükümlülerin proje başvuruları kabul edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“SON BAŞVURU TARİHİ 11 ARALIK 2017”

Proje başvurularına ilişkin “Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 11 Aralık 2017 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edecek” bilgileri alındı.

İŞKUR tarafından desteklenecek projeler ise;

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.