Beşiktaş teknik direktörü Çeşme'den özel aşçı getirdi. Yeni aşçı kulübün aşçılarına özel balık pişirme tekniklerini öğretti. Siyah-beyazlı futbolcular 2 haftada yaklaşık yarım ton balık tüketirken, en çok eti lezzetli olduğu için iskorpit tercih edildi. Hafızayı güçlendiren ve stresi azaltan iskorpit futbolcuların vazgeçilmez yemeği oldu.


Beşiktaş'a oynattığı futbolla camianın güvenini alan teknik direktör Mustafa Denizli'nin sırrı anlaşıldı. Tecrübeli teknik adam, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarına futbolcularını iskorpit balığı yedirerek hazırladı. 3 hafta önce Beşiktaş'ta göreve başlayan Denizli, futbolcularının performansını artırmak için İzmir Çeşme'den özel bir aşçıyı tesislere getirdi. Özellikle balık üzerine uzman olan bu aşçı, tesislerde kulübün aşçılarına 2 hafta süre ile özellikle balık yemekleri üzerine eğitim verdi. İdman saatlerini 11.00'e alan Denizli, tüm futbolculara iskorpit balığından yapılmış özel çorba hazırlattırdı. İskorpit'in yanı sıra lüfer balığı da futbolcuların menüsünde ağırlıklı olarak yer aldı. Beşiktaşlı futbolcular idman sonrasında ise iskorpit balığından yapılmış çorbayı içerek maçlara hazırlandı. Siyah-beyazlı futbolcular iki hafta içinde yaklaşık 500 kilo balık tüketti. Sağlık açısından birçok yararı olan balıkta omega 3 yağ asidi olduğu için kalp krizi riskini minimuma indirmesinin yanı sıra hafızayı güçlendirdiği, kemikleri geliştirdiği, mide rahatsızlıklarını önlediği, sinir ve stresi aldığı, kalori ve besin değerinin hiçbir balıkta olmadığı bildirildi. Denizli, kış mevsiminde futbolcuların balık yemesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Hem besin değerleri, hem de sağlık açısından balık çok önemli. Bu yüzden futbolculara balık yedirerek performanslarını üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

İSKORPİT

Çarpan balığı olarak da bilinir. Dikenleri zehirli olduğu için dokunulmamalıdır. Eti çok lezzetlidir. En çok çorbası yapılır. Akdeniz ve Marmara'da bulunur. 25-30 cm boyundadır.

“Çifte kupa al tarihe geçelim”

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, teknik direktör Mustafa Denizli'ye, “Takıma çifte kupa kazandırırsan sen ve ben tarihe geçeriz' dediği öğrenildi. 4.5 yıllık başkanlık döneminde 2 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa' şampiyonluğu gören Demirören'in Denizli ile yaptığı görüşmede, “Avrupa'da üzdüğümüz camiamız bizden çift kupa bekliyor. Sezon sonunda çifte kupa kazanırsak hem sen hem de ben Beşiktaş tarihine geçeriz. En azından bir kupa almalıyız' dediği belirtildi.


Sağlam getirdi Denizli yolladı

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli çalıştırıcısı Mustafa Denizli, eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın A takıma aldığı 3 genç oyuncuyu PAF takıma yollarken, 3 futbolcu da topun ağzında. Kaleci Erdem, Emre ve Necip'i PAF'a yollayan Denizli'nin, Sağlam'ın transfer ettiği Seriç, Tuna ve Ekrem'i de istemediği iddia edildi. Denizli'nin gençlere yönelik operasyonuna, “Sağlam gençleri A takıma kazandırmayı düşünüyordu. Günlük başarılar Beşiktaş'a bir şey kazandırmaz' diye tepkiler geldi.