olan “Ceza İnfaz Kurumları Dış Güvenlik Hizmetleri Kanunu Tasarısı”nı Başbakanlığa sevk etti. Cezaevleri dış güvenliğinin Adalet Bakanlığı"nca sağlanmasına ilişkin aşamalı geçiş takvimini öngören tasarının yürürlüğe girmesi halinde kurumların dış güvenlik hizmetlerinin devir işlemi, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren en geç 5 yıl içinde aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Tasarıya göre, infaz görevlilerinin işleyebileceği adam öldürme-yaralama-işkence ve diğer suçlarda görevlinin seçeceği avukatın parası bakanlıkça ödenecek. Ancak göreve ilişkin sırrın açıklanması, kaçmaya imkân sağlama, görevini kötüye kullanma, infaz kurumuna yasak eşya sokmak, haksız mal edinme, gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmak, irtikap, rüşvet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırmak suçlarında avukat parası karşılanmayacak.

Tasarıda mahkûmlara karşı zor kullanmanın kademeli olacağı belirtilmesine karşı, bu konuda takdir yetkisi görevlilere bırakılılyor.
İmralı"yı da kapsıyor
Adalet Bakanlığı, hazırladığı kanun taslağına göre, bütün cezaevlerinin dış güvenliğini devralacak. Taslak yasalaşırsa Öcalan"ın yattığı İmralı cezaevinin dış güvenliği de Jandarma"dan alınacak.

Vatan