İstinye Muhsin Bodur Polis Merkezi ve ardından konulduğu Metris Cezaevi'nde hayatını kaybeden Engin Çeber'in işkence gördüğü iddiaları ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Cevdet Doğan'ın talimatıyla, 6 infaz koruma memuru bugün saat 16.00 sıralarında Bakırköy Adliyesi'ne ifade vermeye geldi. Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan Metris Cezaevi'nde görevli infaz koruma müdürü 38 yaşındaki Fuat K., `Görevi ihmalden ölüme sebebiyet verme' suçundan, diğer infaz koruma memurları 52 yaşındaki Selahattin A., 46 yaşındaki Yavuz U., 46 yaşındaki Murat C., 37 yaşındaki Sami E. ve 43 yaşındaki Nihat K. `Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' ve `Yaralanmaya sebebiyet verecek şekilde kişiye eziyet etme' suçlarından tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.

Soruşturma kapsamında Engin Çeber ile gözaltına alınan 3 arkadaşının 24 Ekim 2008 tarihinde Bakırköy Adliyesi'nde 97 polis memuruyla yüzleştirilmesine raporlu oldukları için katılamayan 5 polis memuru daha adliye geldi. Çeber'in üç arkadaşıyla savcının odasında yüzleştirilen polis memurları teşhis edilemedi.

Tekstil işçisi Engin Çeber, 29 Eylül günü Sarıyer'de Yürüyüş Dergisi dağıtırken polise mukavemet ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Engin Çeber, Metris Cezaevi'ne konulduktan sonra koma halinde 6 Ekim'de Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yoğun bakıma alınan Çeber, 4 gün sonra hayatını kaybetmişti.
DHA