Sarı-kırmızılı yönetime güvenmeyen Rijkaard bir yıllık ücreti olan 3.5 milyon Euro"sunu alıp gitmek istiyor..

RIJKAARD CEPHESİ

BÜYÜK sözler verilerek G.Saray"a gelmeye ikna edilen Hollandalı teknik adam, nasıl bu duruma düştüğünü anlayabilmiş durumda değil.. Yaptığı çok büyük hatalar var ama o bütün faturayı yönetime çıkarıyor.. Çünkü istediği adamların hiçbiri transfer edilmedi.. Kimler mi?

SOLBEKE Hamburg"dan Boateng"i istedi, Manchester City"ye gitti.. Stopere Chelsea"den Rajkoviç"i istedi, PSV"ye geçti.. Sol kanada Chelsea"den Stoch"u istedi, F.Bahçe son anda kaptı.. Orta sahaya Juventus"tan Cissoko"yu istedi, G.Saray onu da alamadı.. Bu transferlerin gerçekleşmeme nedeni yüksek maliyetlerdi..

ÜZERİNE Keita, Mehmet Topal satıldı.. Elano"ya şu an bile müşteri aranıyor.. Yerlerine alınanlar ise Adnan Sezgin"in büyük keşifleri Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, Ali Turan olunca Rijkaard fişi tamamen çekti..

YAKIN dostu Haldun Üstünel"in istifasıyla iyice yalnız kalan Rijkaard, düğününe yönetimden kimseyi çağırmadığı gibi, 1 ay süreyle kulüpten kimseyle bağlantı kurmadı.. Sezonu geç açtı.. Maçlar başladığından beri de vurdumduymaz bir hava içinde..

ADNAN Sezgin"in seçtiği tercüman Mustafa Yücedağ"a da güvenmeyen Rijkaard, önceki gün basın toplantısında Flemenkçe konuşmayı kesip İngilizce “Bu malzeme ile bu kadar.. İstifa etmiyorum” dedi.. Bu mesajı herkesin anlamasını istedi.. (Not: Daha önce 2 basın toplantısında Yücedağ, Rijkaard"ın sözlerini eksik tercüme etmiş, VATAN da bunu haber yapmıştı.. O toplantılarda eksik kalan kısım, Rijkaard"ın İngilizce söylediği “Bu malzeme ile bu kadar..” sözleriydi..

YÖNETİM CEPHESİ

GEÇEN sezonu 3. bitiren G.Saray"da Rijkaard, Haldun Üstünel veya Adnan Sezgin"den birinin kellesi gidecek, başarısızlık ona fatura edilecekti.. Adnan Polat"ın planı buydu.. Piyango Üstünel"e vurdu..

ASLINDA Rijkaard"a sıcak bakan kimse de yoktu yönetimin içinde.. Ancak “kapı gibi sağlam” sözleşmesi buna engel oldu.. G.Saray, Rijkaard"ı göndermesi halinde 3.5 milyon Euro tutan yıllık ücretini anında ödemek durumunda kalacak, 1.5 milyon Euro da yardımcılara verecekti.. Üstüne yeni gelecek teknik adama ödenmesi gereken minimum 2.5 milyon Euro da eklenince, Polat"ın mali portreden gözü korktu.. Ve Rijkaard “kuş taşa çarparsa” modeliyle görevde kaldı..

ADNAN Polat, son 2 yılda 2 defa Fatih Terim"e teklif götürdü.. Ama kabul görmedi.. Bu sefer Terim ihtimali yüksek, çünkü Belçika maçında istifa ettiğinden beri çalışmıyor. Ama fatura ağır olur, Terim kulübün anahtarını bile isteyebilir Polat"tan.. Üstelik Polat"ın “yakın adamı” Sezgin"i de gelir gelmez gönderir.. Terim olmazsa ikinci aday Abdullah Avcı gözüküyor.. Ama onunla ilgili ortada somut bir görüşme veya anlaşma yok..

KRİTİK 2 HAFTA

“CANIM ne isterse onu yaparım” şeklinde özetlenebilecek tarzı nedeniyle camianın büyük tepkisini çeken Polat"ın Rijkaard veya Sezgin"den en az birini, aslında ikisini birden feda etmesi gerekiyor devam edebilmek için.. Bu operasyon için en uygun zaman ise Eskişehir maçından sonra lige verilecek 2 haftalık ara.. 2 hafta sonra takımın başında hâlâ Rijkaard varsa, anlayın ki Polat parayı denkleştiremedi.. Ve işkence aynen devam ediyor..

DIŞARDA KİMSE VAR MI?

G.SARAY, Karpaty maçının ardından dün sabaha karşı İstanbul"a gelirken futbolcuların hem üzgün hem de gergin olmaları dikkat çekti. 03.45"te İstanbul"a gelen kafileyi sadece bir taraftar alkışlayarak protesto etti. Taraftar tepkisi olabilir düşüncesiyle polisin dış hatlar terminali içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alırken, futbolcular, havalimanına sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet polisinin oluşturduğu güvenlik kordonundan geçerek takım otobüsüne bindiler.

MORALSİZ olan futbolcuların tepkiden çekindikleri gözlenirken, Ayhan"ın güvenlik görevlilerine “Dışarıda seyirci var mı?” diye sorması dikkatlerden kaçmadı. Kaptan Arda ise takım otobüsü yerine ticari bir taksiye binerek havalimanından ayrıldı.

SARI-kırmızılılar dün de moralsiz bir şekilde Eskişehir hazırlıklarına başladılar.

Vatan