Türkiye'nin önde gelen kruvaziyer gemi limanlarından Kuşadası Limanı'nın iskeleleri, kruvaziyer turizmi sezonunun sona ermesiyle birlikte haftada bir gün amatör balıkçıların avlanmasına açıldı.
Kruvaziyer turizm sezonunun sona ermesiyle amatör balıkçılara, Kuşadası Limanı iskelelerinden olta atlamalarına izin verildi. İlk hafta şiddetli lodosa rağmen liman iskeleleri amatör balıkçılardan yoğun ilgi gördü.
Kuşadası Limanı işletmeci firması Ege Ports'un Genel Müdürü Aziz Güngör, yaptığı açıklamada, Kuşadası Limanı'nın her yıl gemi sezonun bitimi ile birlikte balık keyfi yaşamak isteyen amatör balıkçılara açıldığını belirtti.
Limanın amatör balıkçıların kullanımına açılmasının tek başına işletmelerini verebileceği bir karar olmadığını, 2004 yılından beri limanda uygulanan uluslararası ''ISPS'' güvenlik kodu nedeniyle limanın ancak belirli dönemlerde ve başka kurumların da onayı alınarak amatör balıkçılara açılabildiğini anlatan Güngör, şunları söyledi:
''Önceki yıllarda Kuşadalıların iskelelerden, ölü sezonda serbest şekilde yararlandıklarını biliyoruz. Ancak ne yazık ki bahsettiğimiz uluslararası uygulamalar bu serbestliği ortadan kaldırdı. Fakat 2006 yılından itibaren resmi kurumların da iziniyle gemi sezonu bitimi ile başlangıcı arasındaki 2.5 aylık süreçte iskelelerimizi halka açtık. Geçen yıl iskelelerimizdeki fiziki bakımlar gereği yapamadığımız etkinliğe bu yıl yeniden başladık. 2011 mart ayına kadar her hafta sonu cumartesi günü iskelelerimiz amatör olta balıkçılarına ve vatandaşlarımıza açık olacak. Balık keyfi için tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.''