Kayapa beldesinde ikamet eden Rukiye Akkoç isimli sağır ve dilsiz kızdan 2 gündür haber alamayan ailesi endişe içinde bekliyor. Jandarma ve polis 22 yaşındaki kayıp genç kızı arıyor.
Edinilen bilgiye göre, İvrindi ilçesine bağlı Kayapa beldesinde ikamet eden Rukiye Akkoç iddiaya göre dün sabah erken saatlerde evden ayrıldı. Ailesi köydeki akrabalarına gittiğini zannettikleri kızları akşam saatine kadar dönmeyince endişelenip durumu jandarmaya bildirdi. 4 çocuk babası Ali Osman Akkoç kayıp kızıyla ilgili İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı ve İvrindi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp müracaatında bulundu. Ali Osman Akkoç, kızının gönül ilişkisinin bulunmadığını, herhangi bir tartışma ve kavga gibi durumun söz konusu olmadığını, gayet iyi anlaştıklarını belirtti.

OKUMAK İSTEDİ AMA KAYIT ETMEDİLER
Kızının kaybolmasıyla ilgili İHA muhabirine konuşan baba Ali Osman Akkoç, Rukiye'nin sağır ve dilsiz olmasına karşılık son derece zeki bir kız olduğunu söyledi. En büyük isteği okumak olan kızı Rukiye'yi geçen sene Karacabey'deki okula götürdüklerini, ancak okul idaresinin yaşı 22 olduğu için Rukiye'yi kaydetmediklerini anlattı. Resmi çok sevdiği ve çok güzel resimler yaptığı belirtilen Rukiye Akkoç'un evden kaçmış olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Yapılan kayıp müracaatının ardından olayla ilgili soruşturma başlatılırken İvrindi ilçe merkezindeki emniyete ait MOBESE kameralarında Rukiye'nin görüntüsü bulundu. Dün saat 09.45'te ilçe merkezinde yürürken fark edilen Rukiye Akkoç'un bulunması için arama çalışmaları ve savcılık soruşturmasının devam ettiği bildirildi.