Optik bileşenler üreten Finisar Corp, Apple'ın "ödüllendirdiğini" tek iş ortağı değil. ABD'li teknoloji devi kurduğu Gelişmiş Üretim Fonu ile ABD'de üretim yapan iş ortaklarına 1 milyar dolar destek vermeyi hedefliyor. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında, elektronik cihazlar için Gorilla Glass isimli kırılmaz camları geliştiren ve üreten Corning'e 200 milyon dolar vermişti.

Finisar Corp, Apple'dan gelen 390 milyon doların herhangi bir borç ya da hisse anlaşması olmadığının altını çizdi.

Apple tarafından ödüllendirilen şirketin hisseleri, açıklamadan kısa süre sonra yüzde 30 değerlendi.

Finisar, Apple'dan gelen desteği Texas'ta bulunan 65.000 metrekarelik lazer işlemci üretim tesisini yeniden açmak için kullanacak.

Şirketin üreteceği lazer işlemciler AirPod ve Apple'ın kablosuz kulaklığındaki 3B sensörler için de kullanılacak. Finisar yeni tesisinde üreteceği bileşenleri 2018'in ikinci yarısında teslim etmeyi planlarken, Apple ise önümüzdeki çeyrekte bu bileşenlerden 10 kat daha fazla satın alacağını açıkladı.

Apple, lazer işlemcilerini çoğunlukla Lumentum Holdings'ten alıyordu ancak tek bir üretici riskli olduğundan, Finisar'a da destek verilerek risk dağıtıldı. Böylece, gelecek nesil iPhone'lar ve diğer Apple cihazları için yeterince lazer işlemci üretileceğinden emin olundu.