ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde oğluyla tartışan tezgahtarı alıkoyarak dövdürdüğü iddiasıyla açılan davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi 55 yaşındaki Yıldız Oto Ağca'nın yaklaşık 8 milyon TL değerinde mal varlığı ortaya çıktı. Kısa süre önce emekli olan Ağca'nın, karardan önce hesapları boşaltarak izini kaybettirdiği belirlendi.

Oğlu Onurhan Ağca ile 2006 yılının Haziran ayında tartışan ayakkabıcı dükkanında tezgahtarlık yapan ve o tarihte 16 yaşında olan Yunus Emre Eret'i alıkoyarak dövdüren Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız Oto Ağca ve öğretmen eşi 51 yaşındaki Orhan Ağca ile dayak olayını gerçekleştiren 36 yaşındaki Osman Kaldırım, 42 yaşındaki Yaşar Sağlam, 35 yaşındaki Kenan Kutlar ve 42 yaşındaki Hasan Beyaz hakkında Alanya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, gencin dövülmesi olayına karıştıklarına kanat getirdiği 6 kişiye 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Alanya Vergi Dairesi'nde Gelir Şefi olan Ağca'nın yaklaşık 8 milyon TL değerindeki gayrimenkul ve banka hesaplarına da el konulmasını kararlaştırdı.

MALVARLIĞINDAKİ ARTIŞ ŞAŞIRTTI

Gelir Şefi Yıldız Oto Ağca'nın malvarlığında bir anda artış yaşandığını tespit eden mahkeme, 1977 yılında Tatvan'da 400 metrekare bir arazisi olduğunu belirtmesine rağmen, memur olarak çalıştığı 33 yılda sahil kesimlerinde yaklaşık 7.5 milyon TL civarında gayrimenkul satın aldığına dikkat çekti. Yine Ağca'ya ait ancak mal bildiriminde belirtilmemiş, çeşitli bankalarda 180 bin TL mevduat hesabı, 440 bin 887 TL ve 66 bin 850 Euro vadeli hesabının olduğu ve dava açılmasının ardından bu hesapların boşaltıldığının belirlendiği kaydedildi.

Mahkeme süresince tutuksuz yargılanan Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Ağca'nın kısa süre önce emekliye ayrılarak izini kaybettirdiği belirtildi. DHA