Ankara'da 7 gencin ölümünün ardından sözleriyle tepki toplayan ve istifa eden Başkent Doğalgaz'ın Genel Müdürü'ne taşıdığı isme 'ihanet' ettiği tepkisi geldi...

Demokrat eski Genel Başkan adaylarından gazeteci yazar Nevval Sevindi, Ankara'da 7 gencin doğalgaz sızıntısından ölmesinin ardından yaptığı açıklamaları ile tepki toplayan Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir'e ilginç bir şekilde tepki gösterdi.

Yeni yılın ilk günü Türkiye'yi yasa boğan olayın ardından, "...Gençlerin her birisi bir taraflara düşmüş; kimisi yerde, kimisi yüzükoyun. Kimisi belden üstü yarı çıplak...” şeklinde açıklama yapan Veysel Karani Demir'in taşıdığı 'Veysel Karani' ismine ihanet ettiğini söyleyen Sevindi, Veysel Karani'nin hayatından va hayat felsefesinden örnekler verdi.

İDEOLOJİK FANATİZM DEĞERLERİMİZİ ERİTİYOR

Müslüman olmadan önceki yaşayış biçimi, hiç görmediği halde Hz. Peygambere beslediği sevgi, kör ve yatalak olan annnesine olan bağlılığı ile İslam dünyasının bayrak isimlerinden Veysel Karani'nin hayat felsefesinen örnekler veren Sevindi, Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in köşesine yolladığı mektupta Veysel karani Demir'i sert sözlerle eleştirdi.

"Veysel Karani sade yaşamı, haram yememesi, şefkati ve merhametiyle bilinir." diyen Nevval Sevindi, Veysel Karani Demir'in bunların tam tersini temsil ettiğini, bu şekilde de ideolojik fanatizmin değerlerimizi erittiğini söyledi.

İşte Nevval Sevindi'nin tepki yazısı:

"Ağzından çıkan her söz Veysel Karani anısı adına işlenmiş bir suç, ayıp! Çünkü Veysel Karani ismi nefret, öfke ve ilkelliği değil, sevgi, barış ve şefaati vaat etmektedir. Peygamberimizle çağdaş olan Veysel Karani, Peygamberimizi görmeye Medine"ye kadar gelir. Ancak Peygamberimizi göremeden kör annesine geri dönmek zorunda kalır. Peygamberimiz, o ulu kişi diyerek Veysel Karani"yi över. Vasiyeti, hırkasının ona verilmesidir.

Peygamberimiz şöyle buyurur: "Benim ümmetimde Üveys adında bir kişi vardır. Kıyamet gününde Rebia ve Mudar Kabileleri"nin koyunları tüyü sayısınca günahlı kişilere şefaat edecektir." Hz. Ömer ve Hz. Ali, Yemen"e gider, Üveys diye bilinen Veysel Karani"yi bulup hırkayı teslim ederler. Yemenli Veysel Karani"ye nasip olan hırka da Fatih"te Hırka-i Şerif Camii"nde bulunmaktadır. İşte, Veysel Karani sade yaşamı, haram yememesi, şefkati ve merhametiyle bilinir. Aynı adı taşıyan doğalgaz müdürü, bunların tersini temsil ediyor. Değerlerimizi ve idollerimizi ideolojik fanatizm böyle eritiyor."

"KİMİSİ YERDE KİMİSİ YÜZÜ KOYUN, KİMİSİ YARI ÇIPLAK"

Ankara'da yılbaşı gecesi, yedi üniversiteli gencin ölümünün ardından, Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir düzenlediği basın toplantısında, söylediği sözler çok epki toplamıştı. Demir, “O hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her birisi bir taraflara düşmüş; kimisi yerde, kimisi yüzükoyun. Kimisi belden üstü yarı çıplak...” sözleriyle istifaya sürecini de başlatımış oldu.


HABER 7