Kardeşler Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Güler, ilde yaşayan diğer Mehmet Güler'ler nedeniyle problemden başını kurtaramıyor. Sivas'ta birden fazla Mehmet Güler isimli vatandaşın yaşaması nedeniyle resmi kurumlarda zor günler geçirdiğini vurgulayan Mehmet Güler, "Bir olumsuzluk olduğunda kabak benim başıma patlıyor. Yaşım 65, bu yaştan sonra ismimi değiştirecek değilim. Ama bu konuya da bir çözüm bulunmasını istiyorum." dedi.

"Ne zaman bir fatura ödemeye gitsem ‘senin üzerine bir iş yeri görünüyor, onunda yüklü bir ödemesi var tahsil etmemiz gerekiyor ‘şeklinde konuşmalara muhatap olduğunu söyleyen Güler, "Emekli olduğumu, iş yerinin benim üzerime olmadığını, isim benzerliği olabileceğini anlatana kadar neler çekiyorum. Sırf bunun için resmi dairelerden kağıt almak zorunda dahi kaldığım oldu." diye konuştu.

Birkaç ay önce Mehmet Güler adına İstanbul'dan kargoyla kamyon lastiği geldiğinde de yine kendisini bulduklarını anlatan Güler şöyle konuştu: "Kardeşim benim kamyonum yok, ne işim olur kamyon lastiği ile dedim ama adamları zor ikna ettim."

Yine geçenlerde başka bir Mehmet Güler'in ablası kaza yapmış beni aradılar; "Ablanız kaza yaptı diye. İyi de 'benim ablam yok ki kaza yapsın' dedim. Telefondaki şahsı zor ikna ettim. Telefondaki ses hala 'sen Mehmet Güler misin değil misin kardeşim' diye ısrar edip durdu."