Konya'da sabıkası olmayan bir kişi, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı adli sicil kaydında isim benzerliği yüzünden sabıka kaydı çıkınca, başına gelmeyen kalmadı.

3 çocuk babası Ahmet Y, yaptığı açıklamada, İstanbul'da yaşadığı dönemlerde 1997 yılında oğlunun askeri lise sınavları için sabıka kaydı almaya gittiğini, kendisine verilen belgede, sabıkası olmamasına rağmen sabıkalı göründüğünü fark ettiğini söyledi.

Bunun üzerine kendisine verilen belgenin yanlış olduğunu açıklamaya çalışırken eline kelepçe takıldığını iddia eden Ahmet Y, ''aranan kişi olarak göründüğüm için elime kelepçe bile taktılar. Toplumda kimse bana inanmamaya başladı. Apar topar gözaltına alındım. İsim benzerliğinden dolayı yapılan yanlışlık bir süre sonra anlaşıldı. Ancak gerçeği anlatana kadar akla karayı seçtim'' dedi.

Uzun süre İstanbul'da yaşadıktan sonra ailesinden birinin rahatsızlığı nedeniyle Konya'ya dönüş yaptığını ve burada bir çiftliğe iş başvurusunda bulunduğunu ifade eden Ahmet Y, şunları kaydetti:

''İşten istedikleri için, başıma yıllar önce gelen olayı hatırlayarak adliye binasına girdim. Adli sicil kaydı çıkarmak için gerekli formu doldurdum. Öğle arasından sonra belgeyi elime aldığımda, sonradan avukatlarımdan öğrendiğim, 'Orman Yasası'na Muhalefet' suçundan 7 kaydımın olduğunu gördüm. Çok sinirlendim. Derdimi anlatmaya çalıştım. Kimse dinlemedi. Çiftliğe işçi olarak başladım. Ancak başıma gelen bu olayı çevreme anlattığımda çoğu kişi bana inanmadı ve toplumda suçluymuşum gibi gösterilmem çok zoruma gitti. Herkes bana farklı bakıyordu. Hep alay konusu oldum. Başıma gelenlerden dolayı geceleri uyuyamadım. İş başvurusunda bulunamaz oldum.''

SABIKALI OLMADIĞINI İSPATLADIĞI İÇİN HUZURLU

Avukatıyla görüştükten sonra sabıka kaydının olmadığını ispatlayabilmek için bir hafta sonra tekrar adliyeye geldiğini ve yine sabıka kaydı almak için gerekli formu doldurduğunu dile getiren Ahmet Y, sözlerine şöyle devam etti:

''Bana yine aynı belgeyi verdiler. Ben de oradaki görevlilere bu kez hazırlıklı geldiğim için hemen yanlış sabıka kaydının verildiğini anlatmaya çalıştım. Onlara kimliğimi verdim. İsim ve soyisim, anne, baba adının uyduğunu, ancak doğum yeri, kimlik numaramın değişik olduğunu söyledim. Tekrar istedim. Bu sefer 'Yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur' yazılı sabıka kaydını aldım. Kendimi temize çıkardım. Şimdi benden kuşkulanan herkese bu belgeyi göstereceğim. Geceleri rahat uyuyabileceğim.'' diye konuştu.

Kaynak: