Ankara-Mamak 2. Etap’ta TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen alt gelir grubu kapsamındaki bin 34 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi.
 
Konutunun konumunun belirlendiği kura sonucunu TOKİ Başkanı Karabel’in elinden alan şehit annesi Gülbahar Karaca, 1995 yılında şehit olan oğlu Abdullah Karaca’nın fotoğrafını da göstererek, duygularını dile getirdi.
 
Dün Hakkari’den yine şehit haberleri geldiğini hatırlatan Karaca, bu nedenle ev sahibi olmasına çok fazla sevinemediğini söyledi.
 
"Allah, ülkemize dirlik ve düzen versin" diyen Karaca, "Dün o şehit haberlerini duyduğumda, aynı benim evladım gitmiş kadar üzüldüm. Allah hepsinin ailesine sabır versin. Ben, oğlumu 1995 yılında kaybettim ama halen her şehit haberiyle aynı acıyı yaşıyorum. Aradan 50 yıl geçse de o acı kalıyor.
 
Abdullahımın resmini hep yanımda gezdiriyorum. Ben bunu kendimle gezdirmesem, ’Abdullah’ım bana küstü’ derim. Dün kaç tane daha şehit verdik. Onların ailelerini de bilsem, yanlarına giderim. Geçenlerde Yerköy’de de şehit oldu ve ailesine çok üzüldüm. Çünkü çocukları 3 gün sonra bulundu. Allah herkese sabır versin, kolay değil" diye konuştu.
 
Kıbrıs gazisi Mehmet Bozkurt da çok uzun süredir ev sahibi olmayı beklediğini belirterek, "Evimde ailemle birlikte oturacağım. çok sevinçliyim" dedi.
 
Kuradan kendisine ev çıkan Yunus Koçan da sevincini, telefonla aradığı eşiyle paylaştı. TOKİ’ye ilk kez başvurduğunu belirten Koçan, çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Seher Demirhan ise Mamak’ta bir gecekonduda 2 çocuğuyla birlikte oturduğunu belirterek, "Çok uzun süredir ev sahibi olmak istiyordum. Şükür Allah’ıma bunu bana nasip etti" diye konuştu.
 
İsim benzerliği, hayalleri yıktı
 
 
Bu arada, kura çekimi sırasında yaşanan bir isim benzerliği, ev sahibi olmayı bekleyen kişinin hayallerini yıktı.
 
Kendi numarasının okunduğunu sanan Haydar Bektaş, "İşte bu, sonunda çıktı" diyerek büyük bir sevinç yaşadı, ancak daha sonra okunan numaranın, aynı ismi taşıyan başka birine ait olduğunu öğrenince, adeta yıkıldı.
 
Kura çekiminin yapıldığı salonda duramadığını ifade eden Bektaş, rahatlamak için dışarı çıktı.