CHP"nin merhum lideri Bülent Ecevit"e "Karaoğlan", şimdiki lideri Kemal Kılıçdaroğlu"na "Yiğitoğlan" lakabları takan 85 yaşındaki Şahzade Şahin, ifade vermek üzere polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Şahzade Şahin, Kemal Kılıçdaroğlu"na yönelik bir şikayet üzerine ifade verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun geçen ağustos ayı başında referandum gezisi sırasında Kars"ın Susuz İlçesi"nde yaşayan Şahzade Şahin"i ziyaret etmişti. Şahzade Şahin de Kılıçdaroğlu"na o gün "Yiğitoğlan" unvanını vermişti. Şahzade Şahin"in evi önünde seçim otobüsünden iddiaya göre, "Selam sana İstanbul şarkısı" çalındı. Şikayette bulunan kişi, şarkının kendisine ait olduğunu ve izinsiz kullanıldığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcı, evin sahibi olan Şahzade Şahin"in ifadesini aldı. "Bu şarkı evinize yapılan ziyarette çalındı mı?" diye soran savcıya Şahin, "Hayır öyle bir şarkı duymadım" dedi.

Bir ay kadar önce polislerin gelip adres tespiti yaptığını anlatan Şahzade Şahin, bu gün iki polisin eve gelerek kendisini adliyeye götürdüklerini söyledi. Torunu Baran"la birlikte adliyeye gittiğini kaydeden Şahin ifadesinde evin önünde şarkı çalınmadığını söyledi. Evinde fotoğrafının çekilmesine ve görüntü alınmasına izin vermeyen Şahzade Şahin, "Kılıçdaroğlu benim misafirimdi. Evimde ağırladım. Gene gelsin, gene ağırlarım. Bunları savcıya söyledim" diye konuştu.