ADANA'da 33 yaşındaki Derya Deniz'in bahçeden gelen gürültüler üzerine uyanıp, salonun lambasını yakınca 2 gaspçı ile burun buruna geldi. 2 zanlı, başına tabanca dayadıkları Deniz'in cüzdanını gasp edip kaçtı.

Olay, 04.00 sıralarında Havuzlubahçe Mahallesi 34 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, 10 yıldan beri yaşadığı Avusturya'dan bir ay önce anne ve kız kardeşinin yaşadığı Adana'daki eve tatile gelen Derya Deniz, gece uyurken salondan gelen sesleri merak edip yatak odasından çıktı. Lambayı yakınca salonun ortasında tanımadığı 2 kişiyle burun buruna gelen genç kadın, ne olduğunu anlamaya çalışırken, saldırganlar kafasına tabanca dayadı. Ses çıkarmamasını söyledikleri Deniz'e, "Altın, para ne varsa ver. Yoksa evde bulunan herkesi öldürürüz" tehdidinde bulunan saldırganlar, genç kadının, kimliği, ehliyet ve banka kartları ile 40 YTL bulunan cüzdanını alıp evden kaçtı. Kırdıkları kapı kilitlerini de sokağa atan saldırganlar karanlıktan yararlanarak izlerini kaybettirdi.

ŞOKA GİRDİ

Gürültüye uyanıp odanın lambasını yakınca zanlılarla burun buruna gelince şoka giren Derya Deniz, kısa süren şaşkınlığının ardından çığlık atarak yardım istedi. Genç kadının çığlıklarını duyan ve üst katta oturan kardeşi Selçuk Çağlar, uykudan uyanıp, mutfaktan aldığı bıçakla ablasının yardımına koştu. Korkudan titreyen ablasının olayı anlatması üzerine Selçuk Çağlar, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken Derya Deniz, "Salondan tıkırtılar geldiğini duydum, merak edip bakmak için yatağımdan kalktım. Salonun lambasını yakınca birinin elinde bıçak diğerinde ise silah olan 2 kişiyle karşı karşıya geldim. Kafama silahı dayadılar. Korkudan sesimi çıkartamadın cüzdanımı alıp kaçtılar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.