lınan bilgiye göre IŞİD, Selahaddin vilayetinin sınırları içindeki  Hemrin Dağları'ndaki kuyulardan çıkarılan ham petrolü, kaçakçılar yoluyla  satıyor. Tankerlere yüklenen petrol, Kürt bölgesinde rafine edildikten sonra  karaborsada satılıyor. 
 
 Selahaddin ili Tuzhurmatu ilçe Kaymakamı Şelal Abdul, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, "IŞİD militanları, Hemrin Dağları ve Beyci Rafinerisi'ne  yakın kuyulardan çıkarılan petrolün satışına başladılar. Bu ham petrol,  kaçakçılarca alınıyor ve karaborsada değerlendiriliyor" dedi. 
 
Abdul, şöyle devam etti: 
 
 "Günlük yüzlerce tankere, Hemrin Dağları'ndaki kuyulardan petrol  yükleniyor. Merkezi Bağdat hükümeti, bu kuyuları, satış için hazırlamıştı. Ancak  kuyuları ele geçiren IŞİD militanları, bir haftadır petrol satıyor. IŞİD'in,  müşterisi ise kaçakçılar. Bu ticaretten yüzbinlerce dolar dönüyor. IŞİD  militanları, silah ve mühimmat alabilmek için petrolü isteyen herkese satıyor." 
 
  Kaçakçıların, IŞİD'den tankerlerle aldıkları petrolü, Kürt bölgesine  taşıdıklarını öne süren Abdul, ham petrolün rafine edildikten sonra satıldığını  ifade etti. Abdul, Peşmerge Bakanlığı'nın daha önce bu satışa izin vermediğini  ancak birkaç gün süren engellemeden sonra sevkiyatın yeniden başladığını  belirtti. 
 
 "Bu petrol, şuan kaçak yollarla Kürdistan bölgesi pazarında satılıyor.  Bu satışın ekonomi üzerinde çok etkisi var" diyen Abdul, "Bu işi yapan herkes,  iyi para kazanıyor. Petrol satışı, özellikle bir devlet kurmak isteyen IŞİD'e  büyük kazanç sağlıyor. Örgüt, günlük yüzbinlerce dolar gelir elde ediyor"  şeklinde konuştu. 
 
Tuzhurmatu İlçe Meclis Başkan Yardımcısı Ali Hüseyni de Kerkük ile  Selahaddin arasındaki kuyuları ele geçiren IŞİD örgütünün, ham petrol satışı  yaptığını söyledi. IŞİD'in, petrolü piyasa fiyatlarının altında kaçakçılara  sattığını anlatan Hüseyni, şöyle konuştu: 
 
 "Bu petrol, tankerlerle önce Kürt bölgesine sonra İran'a  sevkediliyordu. Ancak Kürt Bölgesel hükümeti, olayı farkedince kaçak petrolü  engelledi. Tikrit ilindeki Beyci Rafinerisi'nin, IŞİD'in eline geçmesinin  ardından, Kürt bölgesine kaçak petrol geliyordu. Şu an için böyle bir satış yok.  Ama başka bölgelerde satışın devam ettiği bilgisi geldi bize."