Söke ilçesinde faaliyette bulunan madenlerde çalışan işçilere yönelik "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" konulu eğitim semineri düzenlendi.
Söke"de faaliyet gösteren Esin Madencilik çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" konulu eğitim semineri Saray Düğün Salonunda yapıldı. Seminerde İş Güvenliği Uzmanı Haldun Katipoğlu konuşmacı olarak yer aldı.
İşçi güvenliğinin her türlü ticari çabadan önce geldiğini ifade eden Söke Esin Madencilik şirket sahibi Ali Öner düzenlenen seminer ile ilgili olarak; “Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan trajik kazalar ve madencilerimizin ölümleri bize bu konularda daha da hassas olma gereğini bir kez daha hatırlattı” dedi.
Yasal olarak bu türlü seminerlerin düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Söke Esin Madencilik sahibi aynı zamanda Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ali öner; “Açık söylemek gerekir ki biz bu yasal zorunluluğa uyan ender şirketlerden biriyiz. Maden işçileri bizim mesai arkadaşlarımız. İşçi arkadaşlarımızın güvenliğinin her türlü ticari çabadan önce gelir” diye konuştu.
Şirket çalışanı 179 maden işçisi personelin katıldığı eğitim semineri toplantısında Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilen İş Güvenliği Uzmanı Haldun Katipoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Seminerde özellikle iş kazalarının tanımı yapılarak, işçilerin yasal hakları hatırlatıldı. Önemli olanın işçi sağlığı ve güvenliği olduğunu söyleyen Haldun Katipoğlu, “Makine ve ekipmanlara gelecek zarar işveren tarafından sineye çekilebilir ancak işçilere gelebilecek zararın dönüşü olmaz. Bu nedenle gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiği gibi, hem işveren hem de maden çalışanları bilinçli olmalı” dedi.
Gerçekleştirilen seminer sonucunda katılımcılara sertifika verileceği belirtilirken; seminerlerin altı ayda bir tekrarlanacağı ifade edildi.