İsfalt, asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamaları konusunda bilgi ve tecrübelerini bütün Türkiye ile paylaşmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye Belediyeler Birliği’nin talebi üzerine başlayan ve Haziran 2012’de tamamlanması planlanan eğitim programlarının ikincisi 21-25 Haziran tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. İzmir, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla il ve ilçe belediyelerinin katılımıyla yapılan seminere, karayollarının bölge illerindeki birimleri ile özel sektör katıldı. 
Seminer çerçevesinde, İsfalt'ın teknik konularda uzmanlaşmış eğitmenleri, A’dan Z’ye asfaltı anlatmalarının yanı sıra İzmir ve Ege bölgesi şartlarına özel asfalt uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Eğitim çerçevesinde ayrıca İsfalt’ın iş akışları ve süreçleri konularında da katılımcılara bilgiler verildi. 
 
 
Eğitimler 40 şehirde verilecek
Eğitimler, Türkiye’nin belli bir sistematiğe göre 12’ye ayrılmasıyla oluşan bölgelerin merkez illerinde düzenleniyor. Bu çerçevede her merkezde asfalt ve yolla ilgili problemler yerinde tespit ediliyor ve Türkiye’deki bütün belediyelere gerek kaliteli asfalt üretimi gerekse seyir konforu sağlayan yollar için ekonomik çözüm yolları aktarılıyor. 
Belirli bir sistematiğe göre tespit edilen 12 bölgeden 7’sindeki eğitimler, 2011 sonuna kadar gerçekleştirilecek ve İsfalt uzmanlığı 40 ayrı ile ulaşmış olacak. Bu çerçevede ilki Edirne’de ikincisi İzmir’de gerçekleşen eğitimler, Eskişehir, Konya, Sakarya, Ankara ve Diyarbakır’da devam edecek. Kalan eğitimlerin Haziran 2012’ye kadar tamamlanması öngörülüyor. 
 
İsfalt’ın uzman teknik eğitim ekibi ise Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Sönmez, Üretim Müdürü Zafer Sola, Uygulama Müdürü Fethi Turgut, Teknik Eğitim Şefi Dr. Mehmet Tahir Deniz, Ar-Ge Şefi Aydın Topçu, Kesin Hesap Şefi Şaban Bektaş, Kalite Kontrol Şefi Süleyman Girit, Laboratuar Şefi Seyit Ali Yıldırım, Teknik Emniyet Şefi Erdem Bulut ve Uygulama Mühendisi Abdullah Çabuk’tan oluşuyor.
1309173282_foto_3.jpg