Ocak sahibi olarak gösterilen Ufuk G.'nin yüzde 65 raporlu olduğu ortaya çıktı.

Kilimli Beldesi Yayla Caddesi'nde üstü kapatılarak garaj görünümü verilen ocak sahipleri Ufuk, Rasim ve Ali G., olayın ortaya çıkmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı. Kilimli Polis Merkezi'nde görevli ekipler tarafından Zonguldak Adliyesi'ndeki Cumhuriyet savcılığına getirilen üç zanlıdan Ali G., savcı tarafından serbest bırakıldı. Ufuk ve Rasim G. mahkemeye sevk edildi. Ocak sahibi olarak ismi geçen ve ölüme sebebiyet vermekten yargılanan Ufuk G. ile Rasim G. mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ocak sahibi olarak gösterilen Ufuk G.'nin yüzde 65 oranında raporlu olduğu öğrenildi.

Yaşamını yitiren madencinin ailesi, 4 saat boyunca yetkililere haber vermeyen ocak sahiplerinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

POLİS KAMUFLAJIYLA İŞÇİNİN YERİNİ GÖSTERMİŞLER

Kaçak maden ocağında ekmek parası için çalışırken, göçükte can veren 2 çocuk babası Şenel Biçici’nin kardeşi Ramazan Biçici, "Benim ağabeyim 2 aydan beri orada çalışıyordu. Kar yağdığı için bir hafta işe gidememiş, sonra karşı taraf ağabeyimin evine kadar gelip ocağa girmesi için ikna etmiş. Tabi ağabeyimin de borçları olduğu için para kazanırım hesabıyla çalışmaya gitmiş. Benim ağabeyimin 19.00’dan 23.00’e kadar canlı olduğunu oradaki görgü şahitleri söylüyor. Biz ağabeyinle konuştuk diyorlar. En son bunlar yapacak bir şey bulamayınca çareyi kaçmakta bulmuşlar. TTK ekipleri ocağa gelip baktı; ‘Biz burada ne arıyoruz. Kimse bir şey söylemiyor. Bu ocak hakkında bilgisi olan yok mu’ diye sordu. Ondan sonra polis, gözaltındaki ocak sahiplerini ağabeyimin yerini göstersinler diye polis kamuflajıyla kelepçeli halde ocağa getirdi. Bizi de başka bir yere aldılar." diye konuştu.

Bu arada, hatıra olsun diye 2 yıl önce aynı ocakta çalıştığı yeğeni Zafer Eyi tarafından ocakta çalışırken görüntülenen Şenel Biçici’nin kömür kazdığı görülüyor. Ekmek parasını kazanmak ve borçlarını kapatmak için kaçak ocaklarda yevmiye usulü çalışırken ölen Biçici’den geriye, uğruna canını verdiği kömür kazdığı görüntü kaldı.