Didim ilçesinde, Disk Genel İş Sendikası Muğla Şube Sekreteri Sedat Aslan"ın öncülüğünde bir araya gelen bir grup belediye işçisi, torba yasa tasarısına düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdiler. PTT Merkez Şube önünde düzenlenen basın açıklamasında okunan basın açıklaması Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve İçişleri Bakanlığı"na gönderildi.
Bugün, PTT Merkez Şube önünde düzenlenen basın açıklamasında Başbakanlık tarafından Meclise sevk edilen torba yasasında bazı kamu alacaklarının affının yanı sıra yine belediye işçilerini tasfiyesine yönelik hükümlerin yer aldığını belirten Disk Genel İş Sendikası Muğla Şube Sekreteri Sedat Aslan, “Daha önce 21 Nisan 2010 tarihli Başbakanlık genelgesi ile başlatılan bu tasfiye genişletilerek yasa tasarısına dönüştürüldü. Fazla tepki çekmesin diye bir torba yasanın içinde birbirleriyle hiç ilgisi olmaya konuların arkasına tek bir maddeyle ekleme yapıldı. Bu tek madde ile yaklaşık 50 bin belediye işçisi belediyedeki işlerinden edilerek Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü"nün taşra teşkilatında iradeleri dışında hizmetli olarak çalıştırılmaya zorlanacaktır” diye konuştu.
“HİÇBİR HÜKÜMETİN BELEDİYELERİ TAŞERONCULUĞA ZORLAMAYA HAKKI YOKTUR.”
Aslan, tasarıda yer alan tek bir madde ile en az 50 bin yerel yönetim işçisinin yerinden edileceğini ifade ederek, “Tasarı yıllardır yerel yönetimlerde çalışan işçileri hedefliyor. Hükümetin 2003 yılında icat ettiği norm kadronun üstündeki tüm işçiler söz konusu kurumlara gönderilecek. Ayrıca gönderilecek işçiler norm kadro üstündeki işçilerle de sınırlı kalmayacak. Belediye işçileri ihtiyaç fazlası personel denilerek de bu kurumlara gönderilebilecektir” diye konuştu.
Çıkarılmak istenen yasanın 50 bin belediye işçisini ilgilendirdiğini belirten Disk Genel İş Sendikası Muğla Şube Sekreteri Sedat Aslan sözlerini şöyle tamamdı; “Hiçbir hükümetin elinde tuttuğu yasa yapma gücüyle belediyeleri tek tipleştirmeye hakkı yoktur. Hiçbir hükümetin belediyeleri taşeronculuğa zorlamaya hakkı yoktur. Yerel yönetimde çalışsın yada çalışmasın bütün işçilere bu son dönemeçte torba yasa ile başlarına geçirilecek çuvala engel olmaya çağırıyoruz”
Yapılan basın açıklamasının ardından dilekçeleri postaya veren grup, sessizce dağıldı.