Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'na (Tüm Bel-Sen) bağlı belediye işçileri toplu iş sözleşmesinde haklarının verilmediği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde iş bırakma eylemi yaptı. Saat 13.00 civarında başlayan eylemde işçiler halay çekti, sık sık sloganlar attı. Halaya 3 Alman turist de destek verdi. Ulaşım ve yemek hakları konusunda iyileştirme alamadıklarını savunan işçiler belediye binasını bastı. Belediyede çalışan arkadaşlarını da eyleme davet etmek isteyen grup, belediye binası girişinde güvenlik önlemiyle karşılaştı. İçeriye girmek için kapıyı zorlayan grup kapının camlarını ve kapıyı kırarak güvenlik kilidini aştı. Büyük uğraşlar sonrası içeri girmeyi başaran grup, belediye binası katlarını tek tek dolaşarak, arkadaşlarını eyleme davet etti. 

Sık sık "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz""Direne direne kazanacağız""Ulaşım hakkımız engellenemez" sloganları atan grup belediye binasından olaysız bir şekilde dışarı çıkarak eylemlerine devam etti.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçileri temel haklarını istiyor. Yemek hakkını istiyor, ulaşım hakkını istiyor. Görmezden gelinmeye, yok sayılmaya, sorunlarımıza kör ve sağır kalınmasına, mobinge, amir baskısına haklarımızın kullanılmasının engellenmesine insan onuruna uygun çalışma koşulları istiyoruz . Üç yıldır herhangi bir iyileştirme alamayan emekçiler hayat pahalılığına karşı makul bir iyileştirme istiyoruz" dedi.