Normal günlerden farksız olarak işlerine devam eden tarım işçileri, amacını aştığını iddia ettikleri 1 Mayıs"ı da katılmak istemediklerini belirttiler.
Toprağın işlenmesi bakımından en yoğun günlerini yaşayan ve zorlu bir hayat mücadelesi veren Aydınlı çiftçiler, işçilerin bayramı ilan edilen 1 Mayıs"ı bu haliyle "bayram" kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirttiler.
Aydın şehir merkezinde 1 Mayıs"ın resmi tatil edilmesi nedeniyle adeta bir sessizlik hakim oldu. Resmi kurum ve kuruluşların mesai yapmaması nedeniyle, köyden şehre inen kimse de olmayınca işleri durgun giden pek çok esnaf resmi tatil edilen işçi bayramına sevinemedi.
Aydın sanayinde ve tarlalarda çalışanlar bayram dinlemeyip gündelik hayatlarına devam ettiler. Aydın"ın en kaliteli incir ve zeytinin yetiştiği Aydın Dağlarında imar işlerine devam eden çiftçiler, “Bugün işçi bayramı ne düşünüyorsunuz” sorusuna “Bizim bayramımız hasat zamanında olur. Başkasının dükkanının camını kırıp terör örgütü lehine slogan atarak bayram yapılmaz. Biz böyle bir bayramı kabul etmiyoruz” diyerek özellikle İstanbul"da yaşananları tepki gösterdiler.
Aydın"ın Köşk ilçesinde çiftçilik yapan Adem Biçer, özellikle büyük şehirlerde yaşayan pek çok ailenin korktuğu için bugün çocuklarını dışarı çıkarmak istemediğini belirterek “Sağlıklı düşünen bir vatandaş olarak her mesleğin kendine özgü bir günü olmasını ve çalışanların da çeşitli günlerde eğlenip dinlenmesini çok normal buluyorum. Ben de bir işçiyim. Ancak 1 Mayıs İşçi Bayramı bahanesi ile yapılanları kesinlikle tasvip etmiyorum. İstanbul"da yaşayan yakınlarım hava güzel olduktan sonra tatillerini mutlaka dışarıda değerlendirirdi. Ancak bu tatilde dışarı çıkmayı korktular. İşçi Bayramına değil "İşçi Bayramı" adı altında yapılanlara kesinlikle karşıyım. Bu nedenle benim gibi bir çok çalışan bayrama değil işine bakıyor” dedi.