ESP isimli grup adına dün haber kuruluşlarına çekilen fakslarda, Feriköy Derviş Eroğlu Kültür Merkezi"nin önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Açıklamasına takip etmeye giden haberciler, işaretler gösterilmek üzere, Kuyulubağ sokağa götürüldü. Burada bir kapının önündeki kağıt etiketi gösteren Ayşe Yumli Yeter, Bilginin kendilerine bazı çevre sakinlerinden 4 gün önce geldiğini açıklayarak,”Etiketlerin bazılarını, suç duyurusunda bulunmak üzere yanımıza aldık” diyerek zarftan çıkardığı etiketleri kapının başka bir bölümüne yapıştırdı. Habercilerin etiketlerin bir bölümünü kendisinin yapıştırdığının anımsatılması üzerine Ayşe Yumli Yeter,”Bunu basına göstermek için oraya koyduk. Bunlarla Şişli Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Olayın Ermeniler"in rahatsızlığı olarak gündemlerine geldiğini söyleyen Ayşe Yumli Yeter, ”Biz bu duruma seyirci kalamayacağımızı söyledik. Özellikle Kürt sorununun tartışıldığı bugün kü koşullarda. Kürt sorununa demokratik çözüme tahammülsüzlük vardır. Bu tahammülsüzlük aynı zamanda azınlıklar konusunda da yaşanmaktadır. Ermeni ve Rum halklarımız da baskı altındadır” dedi.


SOKAK SAKİNLERİNİN HABERİ BİLE YOK
Sokak sakini Ermeni yurttaşlar ise,“Bu olayı sizden duyuyoruz. Etiketler bu sabaha kadar yoktu“ dedi.Çevre sakinlerinden Nurses Bal, “Ben 40 yıldır burada esnafım. Halkın kendi arasında sosyal dayanışması var. Anlatabiliyor muyum? İşaretleme, etiketleme diye bir şey yok. Bir şeyleri, manevi duyguları paylaşması da var. Tarihler boyunca böyle old“ dedi.

Şahsi kabalıkların, çirkinliklerin zaman zaman yaşanabileceğini söyleyen Nurses Bal, “Halkın bir problemi yok. Burada bana karşı bir çirkinlik olsa, çevrede yaşayan çoğu kişi, benden taraf olur. İşaret görmedim. Olsa bile bu genel topluma mal edilemez. Bireysel çirkinlikler, ruhsal bozukluktan kaynaklanabilir“ dedi.

Açıklama yapılan binanın karşı penceresinden bakan bir mahalle sakini ise,“Böyle bir şey yok. Biz işaret de görmedik. Çok rahat yaşıyoruz. Sadece hırsızlık olaylarından şikayetçiyiz” dedi. Açıklama yapılan binada yaşayan yaşlı bir erkek ise,”Bunlar gelene kadar, bu etiketleri görmedim” dedi. ESP isimli grup daha sonra Şişli Cumhuriyet Savcılığı"na olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Milliyet