TUSKON Asya-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü 2 Programına katılan Nazillili işadamları, yabancı ülke işadamları ile yaptıkları ikili görüşmelerden memnun ayrıldı. Yapılan ikili görüşmelerde ihracata yönelik bağlantılar kuran işadamları, Nazilli ekonomisine büyük destek geleceğini belirtti.
TUSKON Asya-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü 2 programına Nazilli"den katılan firmaların başında yer alan Uğur Gurubu; fuarda açtığı stantta Uğur Mermer, Kuteks, Uğur Soğutma, Uğur Mondial ve Atlas Perde ürünlerini tanıttı. Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) üyelerinin açtığı diğer stantlarda ise NASİAD üyesi iş adamlarına ait işyerlerinde üretilen ürünler tanıtıldı.
Uğur Gurubundan Kuteks İthalat ve ihracaat Müdürü Hüdaverdi Boz, ikili görüşmelerde Afganistan ile yapmış oldukları ticari anlaşmada New Etimad firmasına bir konteynır yara bandı ihraç edeceklerini duyurdu. Boz, “Yaklaşık 65 bin dolar tutarındaki bu ilk anlaşmanın ardından Bangladeş, Kamboçya ve Malezya"lı işadamları ile ortaklık ve tıbbi alanda malzeme üretimi konusunda görüşmeler yaptık. Geçtiğimiz yıllarda ihracat hedeflerimizi tutturmuştuk. Yapmış olduğumuz bu sıcak bağlantı ve ardından ortaklık görüşmeleri ile adı geçen ülkelerle ticari ilişkilerimiz artacak” dedi.
Uğur Gurubunun mermer ürünleri üretiminde büyük başarı kaydettiğini ifade eden Uğur Mermer Sanayi İhracat Sorumlusu Bahadır Şenol da, “Sektörümüzdeki ihracat rakamımız şu anda 10 milyon dolara ulaştı. 25 ülkeye yapmış olduğumuz ihracatımızı Uğur Gurubu olarak ulaştığımız 137 ülkenin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz. Asya-Pasifik ülkelerinden katılımın az olmasına rağmen oldukça iyi görüşmeler ve bağlantılar yaptık. Singapur, Avustralya ve Hindistan"dan gelen işadamları ile inşaat sektöründe kullanmak üzere ham blok mermer siparişleri aldık. Her yıl yüzde 60 oranında artan ihracat oranımızı tamamen ikili ilişkilere ve TUSKON"un öncülüğünde gerçekleşen programlara borçluyuz. Yakın bir tarihte de görüşme yaptığımız birçok ülkeden Nazilli ve Mersin"de bulunan Mermer Fabrikalarımıza ziyaretler gerçekleşecek” diye konuştu.
Yabancı ülke heyetleri ile yapılan görüşmeleri değerlendiren işadamı Muhsin Arslan ise, TUSKON sayesinde ulaşamadıkları ülkelere ulaştıklarını kaydetti. Arslan, konuşmasında, “Daha önceleri ulaşamadığımız dünya ülkeleri TUSKON sayesinde ayağımıza geldi. Şu anda Nazilli"deki bir semt pazarında alış-veriş yapıyormuşçasına onlarla keyifli bir şekilde alışveriş yapıyoruz. Pakistan, Afganistan ve Singapur gibi dünya ülkeleri ile alışveriş yapma zevkini tattık. Bu gibi fuarların ve programların artması gerek” ifadelerine yer verdi.