Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) üyesi genç işadamları lise öğrencilerine seminer veriyor. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminerlerde, genç işadamları meslek bilgileri ve başarı öykülerini liselilerle paylaşıyor.
KUGİAD ile Kuşadası Özel Naci Akdoğan Okulları arasındaki işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerler hafta bir gün yapılıyor. Bir ay boyunca devam edecek seminerlere iki meslek gurubundan KUGİAD üyesi işadamları katılıyor.
KUGİAD"ın geçen dönem Başkanı Ali Can Turan, farklı mesleklerden sunumların yapıldığı eğitim seminerlerinin öğrencilere büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Derneğimizin çeşitli mesleklerden oluşan üyeleri, kendi meslek hayatları hakkında yaşadıkları tecrübeleri, eğitim dönemlerini, başarıyı yakalamaktaki ortak noktaları öğrencilere iletiyor. Ayrıca öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırıyor. Bu seminerin asıl amacı lise öğrencilerinin doğru meslek seçmeleri ve ileride sevdiği işleri yapabilmelerini sağlamak. İşadamı-öğrenci arasındaki iletişimi kurarak, öğrencilerin tatillerinde staj yapabilme, görüş alışverişinde bulunma imkanı tanıma. Bunun yanında, ileride öğrencilerin Meslek seçimlerinde hata yapmalarını engellemeyi de hedefliyoruz" dedi.