Türkiye"nin en büyük LPG şirketlerinden birinin sahibi olan Nurullah Seray, akrabası Selman Yoleri"nin tavsiyeleriyle biyodizel ve kargo işine girdi. İki yılda iflas eden işadamı, akrabasını öldürüp cesedini yaktı. Seray Rusya"ya kaçarken yakalandı.

YENİMAHALLE"deki ormanlık alanda 28 Mayıs"ta, 40-45 yaşlarında yanmış bir erkek cesedi bulundu. Jandarma, cesedin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Olay yerinde bulunan cep telefonuna ait yanmış SIM kartının seri numarası üzerinden yapılan araştırmada cesedin Selman Yoleri"ne ait olduğu belirlendi. Ailesi, Yoleri"nin son olarak akrabası Nurullah Seray"ın işyerine gittiğini söylemesi üzerine, jandarma işadamının ifadesine başvurdu.
Bursa"da yakalandı



Türkiye"nin en büyük LPG şirketlerinden birinin sahibi olan Nurullah Seray, Yoleri"nin kendisiyle görüştükten sonra işyerinden ayrıldığını söyledi. İfadesinden sonra serbest bırakılan Seray"ın işyerinde yapılan incelemede, yerde ve duvarlarda temizlenmiş kan izleri buldu. Nurullah Seray"ın, kasada bulunan çekleri de yanına alarak kaçtığını tespit eden jandarma, yakalamak için harekete geçti. İşadamı Bursa"da çekleri tahsil etmek üzere gittiği banka şubesinde önceki gün gözaltına alındı. Seray, suçunu itiraf ederek cinayeti ayrıntılarıyla anlattı: “2007"e kadar LPG işinden evime çuvallar dolusu para getiriyordum. İşlerim çok iyiydi. Selman, bir gün işyerime geldi, biyodizel ve kargo işinde çok para olduğunu söyledi. 150 kamyon ve onlarca minibüs alarak kargo işine girdim. Ayrıca biyodizel fabrikası kurduk. 2 sene içinde 100 milyon dolar para kaybettim. İflas ettikten sonra Selman para istemeye başladı. Onun sadece 300 bin TL"si batmıştı. Eşimin yanında bana "paramı ver" diyerek hakaret ediyordu. Olay günü büroma çağırdım. İflasıma neden olduğu için yine tartıştık. Çekmecemdeki silahı çıkarıp kafasına tek el ateş ettim. Yakalanmasaydım sahte kimliklerle Yalova"dan gemiye binip Rusya"ya gidecektim.”

HÜRRİYET