Büyük ümitlerle bugünün parası ile yaklaşık 500 bin YTL harcayarak düğün salonunu yaptırıp işletmeye başlayan Mahmut El, bir zamanlar "26.5 yıl benim" dediği iş yerine yabancı kaldı. 1998 yılında tamamlayıp çalıştırmaya başladığı düğün salonunun 2003 yılında Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in talimatıyla elinden alındığını iddia eden Mahmut El, hakkının yendiğini iddia ederek “Benim hayatım mahvoldu. Ben de bir inansım. "Önce İnsan" diyen belediye başkanımızın ve yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyorum” dedi.
Yatırım yapmak için geldiği Aydın"da bazı yöneticilerin yanlışları nedeniyle adeta fukaraya döndüğünü iddia eden Mahmut El, Belediye tarafından uğradığı bu mağduriyet nedeniyle varını yoğunu kaybettiğini iddia etti. Şu anda atıl durumda bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu"nun yerini Belediye"nin kendisinden yıllar önce "Yeşil Alan" olarak kamuya terk ettirdiğini iddia eden Mahmut El, “1991 yıllında dönemin Belediye Başakanı Cevat Aldemir"in Aydın"a yatırımcı beklediklerini ve her türlü yardımı yapacaklarını içeren bir haberini okuyunca, İstanbul"dan yatırım yapmak üzere Aydın"a geldim. Ve o dönemde Denizli-Aydın girişinde bulunan Ilıcabaşı Mahallesi"nde yatırım yapmak üzere 5 dönüm arsa alıp, üzerine dönemin en modern akaryakıt istasyonunu kurdum.Bu arada Belediye iş yerime ruhsat verebilmesi için alanın bir dönümden fazla miktarını yeşil alan olarak terk etmemi istedi. Ben de arsamın önemli bir miktarını yeşil alana terk ettim. Daha sonra Hüseyin Aksu Belediye Reisi seçildi. Ve bir gün kendi terk ettiğim alanda "Burası Yap-İşlet Devret Modeli ile ihaleye çıkarılmıştır" yazısını görünce şaşırdım. Hemen belediyeye gidip, olayın yanlış olduğunu belirttim. O zamanın belediye yöneticileri "Sen de ihaleye gir" deyince çaresiz geri döndüm. Kendi paramla aldığım arsaya yatırım yapmak için yeniden ihaleye girdim. Ve bu iş benim hayatıma mal oldu” diyerek bundan sonra yaşadıklarının kendisini perişan ettiğini dile getirdi.
Aydın"daki uygulamalara akıl sır erdiremediğini ve kendisinin siyasi çekişmelere kurban gittiğini belirten Mahmut El “53 yaşıma geldim, bu kadar gariplik yaşamadım. Dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu zamanında yap-işlet devret modeli ile 26.5 yıllığına bu düğün salonunu yaptırıp 1998 yılında tamamlayarak çalıştırmaya başladım. Tam işlerim yoluna girip para kazanacağım sırada 2003 yılında Belediye"den Başkan İlhami Ortekin imzalı sözleşmenin fesih edildiğine dair yazı gelince adeta şoke oldum. Gidip olayı öğrenmek istediğimde önceki belediye başkanının yanlış uygulaması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini ve hakkımın da verileceğini belirttiler. Bunun üzerine benden uzlaşmak istediğime dair dilekçe aldılar ve masraflarımı ödeyeceklerini söylediler. Aradan geçen sürede ne benim masraflarım ne de buna karşılık bir şey verildi. Ben belediyeye inanıp dava da açmadım. Yaklaşık 2.5 ay sonra belediye avukatı beni arayıp "Belediye aleyhine dava aç, açmazsan hakkını kaybedersin" dedi. Ben hemen 4 gün içinde dava açtım. Ancak açtığım dava zaman aşımı nedeniyle kabul edilmedi. Ve belediye benim uzlaşma dilekçemi yok sayıp hiçbir bedel ödemeden düğün salonunu elimden aldı” ifadelerine yer verdi.
Konuyla ilgili tek tek değil genel bir uygulama yaptıklarını belirten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, yapılan yanlış uygulama nedeniyle bir çok kişinin mağdur olduğunu ancak kendisinin de yasanın emirlerine uygulamak zorunda olduğunu belirtti. Başkan Ortekin “Aynı durumda olan Aydınspor, Yüksel Yalova Sosyal Tesisleri, aşevleri gibi çeşitli yerlere tahliye kararı çıktı. Hepsi de tazminat davası açabilir. Ben sadece yasanın emirlerine uyguladım. Uygulamasam ben suç işlerdim” ifadelerine yer verdi.