Duruşmaya bu kez tanık olarak katılan Taşkın, 500 bin TL karşılığı cinayeti işlediğini, parasını alamayınca ihbarda bulunduğunu söyledi.

Çağsan Yalıtım Cam Sanayi’nin sahibi işadamı Hüseyin Günaydın, 11 Mayıs 2011’de pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Günaydın’ın bacanağı 28 yaşındaki Veli İlkan Taşkın ile arkadaşı 27 yaşındaki Gürcan Yeşilkaya cinayetten suçlu bulunarak, ’planlayarak adam öldürme’ suçundan Mayıs 2013’te ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Taşkın, olaydan 3 yıl sonra yazdığı ihbar mektubunda, cinayete azmettiren kişinin Hüseyin Günaydın’ın ölümünden 4 ay önce ayrı yaşamaya başladığı eşi Ayşe Dudu Günaydın olduğunu iddia etti. Savcılığın dinlemeye aldırdığı 3 çocuk annesi Ayşe Dudu Günaydın, kız kardeşi V.T. ile konuşmalarında suç şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

500 BİN TL İÇİN

6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, cinayeti işleyen Yeşilkaya ile Taşkın tanık olarak katıldı. Zaman zaman sert tartışmaların olduğu duruşmada Taşkın, 500 bin TL karşılığında bacanağını öldürmeyi kabul ettiğini söyledi. 

Taşkın ifadesinde, Yeşilkaya ile birlikte Ayşe Dudu Günaydın’ın evine gittiklerini belirterek, "Silahı ve 25 fişeği orada bana kendisi verdi. Biz Hüseyin Günaydın’ı kandırıp, Çakırlar bölgesine götürdük. Orada arabadaki tüfekle Hüseyin Günaydın’ı öldürdüm. Daha sonra bana verilen sözler yerine gelmeyince, ben de cezaevindeki Gürcan Yeşilkaya’ya mektup yazarak, para karşılığı cinayeti işlediğimi anlattım" dedi. 

Gürcan Yeşilkaya ise Taşkın ile birlikte Aydın’dan Antalya’ya iş aramaya geldiğini, baldızının evine gittiklerini, onların arasında gönül ilişkisi olduğunu sandığını, ancak aslında onların cinayet planladıklarını ve bu durumdan kendisine yazılan mektuba kadar haberi olmadığını söyledi.

Duruşma bitiminde Ayşe Dudu Günaydın, mahkeme salonunda çocuklarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkeme, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan istenen telefon tapelerinin gelmesi için duruşmayı 22 Temmuz gününe ertelendi.