Erdoğan, “İnan Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem. Bu beni ciddi rahatsız eder. İşadamı dediğin gelen iktidarların hepsiyle çalışacak. Birisiyle çalışıp birisini karşısına almaz, alamaz böyle bir riskin içine girmez. Ama yazılanlar doğruysa, geleceğe yönelik kendisi de bazı riskleri üstlenmiş demektir” dedi. İnan Kıraç ise Arcayürek’in yazısını yalanladı
 
Türkiye’nin duayen işadamlarından Kıraça Holding ve Karsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın gazetecilerle ‘CHP’nin birinci parti çıkacağı’ yönünde bahise girmesiyle ilgili iddiaları değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben doğrusu İnan Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem. Bu işlere bulaştığını duymak da istemem. Bu beni ciddi anlamda rahatsız eder, yakıştıramam da. Ama hakikaten, yazılanlar söylenenler doğruysa, bu tabii geleceğe yönelik herhalde kendisi de bazı riskleri üstlenmiş demektir” dedi.
 
TRT Haber’de yayınlanan Seçim Özel programında soruları yanıtlayan Erdoğan, anketlerde AK Parti’nin birinci parti olarak çıkmasına karşın işadamı İnan Kıraç’ın, “CHP’nin birinci parti olacağı konusunda gazetecilerde iddiaya girdiği” şeklindeki ifadelerin anımsatılarak, “Bu iddia gerçekten bilimsel bir çalışmaya mı, yoksa acaba son 10-15 günde seçmenin iradesini belirleyecek sürpriz bir şey mi bekleniyor gibi bir dedikoduya sevk ediyor, siz nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna karşılık şunları kaydetti:
 
“Ben doğrusu İnan Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem. Çünkü bir işadamı ülkede belli bir güce, belli bir imkana sahip bir işadamının, böyle bir şeyin içerisine girmesi, adım atması kendisi açısından da ciddi bir risktir. Hiçbir işadamı bu tür şeyin içerisine böyle girmez. Ama girenlerini de takdir ederim, tebrik ederim. Demek ki dobra dobra çıkmış ’Benim yaklaşımım budur’ demiş. Konumunu yerini ortaya koymuş. Fakat onu teyit eden bir şeyi kendisi yaptı mı, o da önemli. Ben de bir iki gazetede okudum ama kendisinden tekzip eden ya da doğrulayan bir şey çıktı mı, çıkmadı mı onu bilmiyorum.”
 
Böyle riskin içine girmez
 
İnan Kıraç’ın kendisine ulaşılmak istendiğinde, “Türkiye dışında olduğunu ve görüşemeyeceğini” ifade ettiğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, “Tabii burası da enteresan” dedi.
 
Başbakan Erdoğan, “Risk derken ’Söyledi sonuç çıkmazsa mahcup olur’ manasında mı söylüyorsunuz?” ifadesine karşılık da şunları kaydetti:
 
“Her türlü mahcubiyet olur. Dünyanın hiçbir yerinde işadamları, hele hele böyle o ülkenin önde gelen işadamları bu tür işlerin içerisine bulaşmazlar. Çünkü işadamı dediğin gelen iktidarların hepsiyle çalışacak. Birisiyle çalışıp birisini karşısına almaz, alamaz böyle bir riskin içine girmez.
 
Bunu bu bakımdan ifade ediyorum. Şu anda söylenenler eğer bilimsellikse, kamuoyu araştırmaları zaten bu bilimsel çerçeve içerisinde yapılıyor.”
 
vatan