Geçtiğimiz hafta içinde yapılan S.S İsabeyli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olağan genel kurulunda, oy birliğiyle organik tarım ile sertifikasyon ve projelendirme yapılması kararına varıldı.
Zengin yeraltı suları ve verimli tarım arazilerinin yanında inşaat ve eğitim alanında hızlı bir gelişme gösteren İsabeyli, Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in öncülüğünde organik tarımda da marka olmayı hedefliyor. Bu amaçla 1975 yılında kurulan ancak 2 yıl öncesine kadar atıl bir durumda olan S.S İsabeyli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ciddi ve planlı adımlar atılarak tekrar faaliyete geçirildi. Başta İsabeyli olmak üzere Atça ve civar köylerden süt toplayıp ünlü marklara satışını gerçekleştiren S.S İsabeyli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, şimdi de organik tarım için çalışma başlattı. Geçtiğimiz hafta içinde toplanarak olağan genel kurulda bu konuyu masaya yatıran kooperatif üyeleri, oy birliğiyle organik tarım ile sertifikasyon ve projelendirme yapılması kararına vardı.
Genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına seçilen İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, İsabeyli’de organik tarım pazarı oluşturarak köylünün emeğinin para etmesini amaçladıklarını söyledi. Erim, “ İsabeyli çok kısa bir sürede hızlı bir gelişme gösterdi. Bunda belediye olarak ortaya koyduğumuz çalışmalar öne çıkıyor. Amacımız İsabeyli’yi her açıdan gelişmiş ve yaşanır bir belde haline getirmek. İsabeyli’nin kalkınması, Nazilli’nin kalkınması demektir. Biz bütün alışverişimizi Nazilli’den yapıyoruz. Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden bunalanlar soluğu İsabeyli de alıyor. Çünkü Nazilli’de insanların doğayla baş başa kalabileceği, trafikten uzak ve rahat yaşam alanları kalmadı. Belediye olarak çarpık yapılaşmaya asla göz yummuyoruz. Yaşadığımız şehirlerde yarın çocuklarımız ve torunlarımız nefes alamayacak hale gelmemeli. Biz önlemlerimizi buna göre aldık. Hizmetimizin merkezine önce insanı koyduk. Asla belediye kaynaklarını birilerine peşkeş çekmedik. Şimdide başlattığımız bir çalışmayla İsabeyli’yi organik tarım pazarı haline getireceğiz. Köylü ürettiğini bu pazarda hak ettiği değerde satacak. Mart sonunda başlatacağımız Eko-Tur girişimiyle köylüyü ve şehirliyi aynı pazarda buluşturmayı hedefliyoruz. Birlikte çalıştığımız ziraat mühendisleri ve turizm danışmanları ile yakın bir tarihte Nazilli’nin bütün köylerini tek tek ziyaret edip, köylüyü bu yönde bilinçlendireceğiz” diye konuştu.
Öte yandan, İsabeyli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin olağan genel kurul toplantısında yönetim kuruluna 2 yıllığına Bekir Kuvvet Erim, Ahmet Kıvrak ve Birkan Çelik seçildi. Genel kurul toplantısında organik tarım ile her türlü sertifikasyon ve projelendirme işlerinin yapılmasının yanında ayrıca, damızlık ve besi sığır projeleri için de çalışma başlatılmasına karar verildi.