Zaman zaman iş makinesinin kumandasına geçerek kazı da yapan Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, üniversiteli öğrencilerle birlikte 8 bin nüfusa ulaşan beldelerinin sağlıklı içme suyuna her şeyden çok ihtiyaç duyduğunu belirterek; “Beldemin sağlıklı içme suyu ihtiyacını en az 100 yıllık sağladığımız gibi tamamen bilgisayar kontrollü otomasyona sahip sistemle de 24 saat gözetimini de yapacağız” dedi.
BELDE NÜFUSU ARTTI
Üniversite öğrencileri nedeniyle belde nüfusunun arttığını ve sağlıklı içme suyunun zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini ifade eden Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim; “Belediye başkanı olmamla birlikte ilk işimiz kanalizasyon ve arıtma tesisi çalışmaları oldu. İçme suyu çalışmalarımız ise 2007 yılından itibaren belediyelere sağlanan yüzde 50 hibeli altyapı destekleri ile aynı anda başladı. Nüfusumuzun artmasını da bahane ederek iller bankasına hazırlattığımız projelerle içme suyu çalışmalarımız başladı. İsabeyli beldemiz 60 yılı aşan bir süredir en büyük sorun olan sağlıklı içme suyuna kavuşacak. 4 bin 700 nüfusu bulunan İsabeyli beldemiz beldedeki üniversite öğrencileri ile birlikte 8 bin nüfusa ulaştı.”

4 MİLYON LİRALIK PROJE
Başkan Erim, projenin 4 milyon lira maliyetli olduğunu ifade ederek; “2014 yılında belde belediyemizin nazilli ile birleşmesi sonucunda daha fazla suya ihtiyaç duyacak. Bu nedenle son derece modern bir otomasyon sisteme sahip sağlıklı içme suyu projemizde 40 kilometre uzunlukta 100 yıl ömre sahip borular kullanıyoruz. Günde 400 metre döşediğimiz boru 17 kilometreye ulaşan isale hattı ile yayladan geliyor. İller bankası tarafından hazırlanan Proje tamamlandığında büyüyen beldemizin içme suyu sorunu kalmayacak. Nazilli Belediyesine bağlanmamızla birlikte bu projede emeği geçen başta Nazilli Belediyesine, Milletvekilimiz Ali Gültekin Kılınç'a ve Aydın valiliğimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çalışmaları yakından izleyen Başkan Erim zaman zaman iş makinesinin direksiyonuna geçerek “Beldeme sağlıklı suyu kendi ellerimle getireceğim...” diyerek çalışmalara destek veriyor.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png