CHP Mersin Milletvekili İsa Gök , 17. Olağanüstü Kurultay'ın yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tüzük kurultayı nın bir hukuk kurultayı olduğunu belirten Gök, kurultaylarda hukukun egemen olması gerektiğini söyledi. 

Dün Ankara Spor Salonu'nda yapılan 16. Olağanüstü Kurultay'da kendisinin en demokratik hakkını kullanmak istediğini anımsatan Gök, şöyle konuştu: ''Parti Meclisi üyesi milletvekili olarak dilekçe verme hakkımı kullanmak istedim. Dosyam parçalandı, üstüm başım yırtıldı. Linç edilmeye çalışıldım. Bir hukuk kurultayında hukuksuzluk ancak bu kadar olur. Bu kabul edilemez. Bunun adı da demokrasi kurultayı oldu. Şimdi bunun, AKP'nin ileri demokrasisinden parti içi hukukumuzun ne farkı kaldı. Biz kimi nasıl eleştireceğiz. Dün olan tam bir garabetti. Verdiğim dilekçe partimizin bir hukuk dışı yapılanmaya, bir hukuk dışı ortama gitmesini engellemeye dönüktü. Kanun dışında bir şey yapılmasın diye uyarı önergesi vermeye çalıştım. Çünkü sayı toplanmamış. Genel Başkana verilen bilgi de yanlış, uyarmaya çalışıyorum. Dilekçe vermenin karşılığı dayak, linç etme, dilekçeleri kabul etmeme olamaz.''

İsa Gök , dün kendisine yapılanlar karşısında salonda bulunan CHP milletvekillerinin hiçbir şey söylememesine de kırıldığını kaydetti. Kendisine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'nun önünde linç girişiminde bulunulduğunu ifade eden Gök, Genel Başkanın da bu duruma müdahale etmek yerine 'kimse huzuru bozamaz' diyerek adeta onayladığını savundu.

Gök, ''Olayı hukuki zemine taşıyacak mısınız?'' sorusu üzerine de değerlendirdiklerini, önümüzdeki günlerde karar vereceklerini söyledi. İsa Gök , Divan'a verdiği dilekçedeki gerekçeler hakkında da gazetecilere bilgi verdi.

Kendisine yapılanları '' CHP 'lilerin değil, bir saldırı timinin gerçekleştirdiğini'' iddia eden Gök, konunun mutlaka irdelenmesi gerektiğini belirtti. Açıklamalarının ardından yanındaki bir grupla salona giren Gök, tribünde delegeler için ayrılan bölümün arka sırasına oturdu.

AA