Kastamonu’da faaliyet gösteren bir kapı firmasında işçi olarak çalışan 38 yaşındaki Atay Baştan, iş yerinde kesme makinesine kolunu kaptırdı. Sağ kolu dirsek hizasından kopan Baştan, Kastamonu’daki ilk müdahelesinin ardından, kolunun kopan kısmı ile birlikte ambulans helikopterle Ankara’ya götürüldü.

Dortek Kapı Fabrikası’nda çalışan Atay Baştan, iş yerinde bulunan kesme makinesine kolunu kaptırdı. Sağ kolu dirsek kısmından kopan işçinin kafasında ve vücudunun bazı kesimlerinde derin yaralar oluştu. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Baştan, ağır yaralı olarak Kastamonu Dr. Münif Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KOPAN PARÇA YANINDA

Buradaki tedavinin ardından Atay Baştan, Sağlık Bakanlığı ambulans helikopteri ile Ankara Etlik İhtisas Hastanesi’ne sevk edildi. Kolunun kopan parçası da helikopterle götürülen Baştan, bu bölümün dikilebilmesi için Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Plastik Cerrahi Bölümü’ne gönderildi. Atay Baştan’ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.