Rize'de, ÇAYKUR'a işçi alınacağı yönündeki söylentiler üzerine bin 500 kişi İŞKUR İl Müdürlüğüne başvurdu. Yoğun talep üzerine kurumun girişine ''ÇAYKUR'un işçi alımı olmadığından il müdürlüğümüzce kayıt yaptırılmamaktadır'' yazısı asıldı.

İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak piyasanın ihtiyacına göre sürekli kurslar düzenlediklerini, geçen yıl bin 300 kişiye meslek edindirme kursu verdiklerini belirtti.

Son günlerde kurumlarına ÇAYKUR'a alınacak işçi için kayıt yaptırmak isteyenlerin müracaat ettiklerini belirterek, ''Her zaman seçim arefesinde ÇAYKUR'a işçi alınabilir düşüncesiyle bu yönde müracaatlar olur. Son günlerde ÇAYKUR'a 5 bin işçi alınacağı yönünde bazı kişilerin yaptığı açıklama da bu durumu pekiştirdi. Vatandaşlarımız bize gelerek dilekçe vermek ve ÇAYKUR için müracaat yapmak istiyor. Ancak ÇAYKUR'un bize bu yönde bir resmi talebi yok. Bu nedenle bu taleplerle gelenleri geri çeviriyoruz'' dedi.

Bu taleplerle gelenlerin mağdur olmaması için kurumlarının girişine ''ÇAYKUR'un işçi alımı olmadığından il müdürlüğümüzce kayıt yaptırılmamaktadır'' yazısı astıklarını anlatan Kanbur, ''ÇAYKUR'dan talep gelirse biz de bunu açıklarız. Ancak şu anda böyle bir durum yok. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konu hakkında dilekçe yazdırıp bize gelmelerine gerek yok'' diye konuştu.