Aydın İl Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Sosyal ve Güvenlik İl Müdürü Yavuz Poyraz, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile turizmciler katıldı.
Toplantıda, İş Teftiş İzmir Grup Başkan Yardımcısı Kadri Kabak ile Başmüfettiş Proje Koordinatör Yardımcısı Yener Güven sunum yaptılar.
İlk olarak sunum yapan İş Teftiş İzmir Grup Başkan Yardımcısı Kadri Kabak, Aydın’da toplam 19 bin 957 işyeri, 101 bin 752 çalışan olduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sosyal tarafların katılımını sağlayan teftiş modeline geçtiğini kaydeden Kabak; “Sorunları sadece tespit eden değil, çözümüne de katkıda bulunan ‘Çözüm Odaklı’ müfettiş modeli izliyoruz” dedi.
Konaklama yerlerindeki çalışma sürelerinin iyileştirilmesi,kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve yabancı uyruklu kişilerin izinsiz çalışmasının önlenmesi için çaba gösterdiklerini belirten Kabak; “İzinsiz çalışan yabancı işçiler ile kendi evladımıza iş kapıları kapanıyor. Uygulanacak olan ‘Denetim Modeli’nde rehberlik anlayışı temel alınacak” diye konuştu.
Yeni teftiş modelinde işyerinin ve çalışanların sorunlarının birlikte ele alınacağını söyleyen Kabak; “Tarafların memnuniyeti,sonuca odaklılık ve etkililik büyük önem arz ediyor. Kapımız herkese açık. Telefonlarımızın 3 defadan fazla çalmamasını istiyorsunuz. Her zaman bizi arayabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Aydın Valiliği’nden büyük destek aldıklarını da sözlerine ekleyen Kabak, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’a teşekkür etti.
Kabak’ın ardından Başmüfettiş Proje Koordinatör Yardımcısı Yener Güven de ‘Konaklama ve Eğlence İşkollarında Yürütülecek Olan Proje Teftişleri’ konusunda bilgiler verdi.