Pirinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu Aydın İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile imzaladıkları protokol kapsamında, kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Nazilli Ticaret Odası'nın desteğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleneceğini belirtti.
Eğitimde, kendi işini kurmak isteyenlere girişimcilik ile danışmanlık hizmeti vererek iş planlarını hazırlamalarını sağlayacaklarını kaydeden Pirinç, eğitimi başarıyla tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve katılma belgesi alan katılımcılara, işletmelerini kurmaları halinde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 27 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar sıfır faizli kredi desteği verileceğini bildirdi.
Ücretsiz eğitimlerin 24 Ekim'de başlayacağını ve 12 gün süreceğini anlatan Pirinç, İŞKUR tarafından katılımcılara her gün için 15 lira ücret ödeneceğini de ifade etti.
Nazilli Ticaret Odası Genel Sekreteri Eray Taka da eğitime katılmak isteyenlerin 21 Ekim 2011 Cuma günü saat 10.00'da Nazilli Ticaret Odası'nda hazır olmaları gerektiğini söyledi.
Taka, eğitimlere katılmak isteyen adaylarda İŞKUR'a kayıtlı işsiz ve sosyal güvencesiz olma şartı arandığını belirtti.